Business Angels Network de Catalunya tanca l’any aconseguint un finançament alternatiu per la inversió de 1.118.000 € per a les empreses de la seva xarxa

Barcelona, 20 de gener de 2017. Actualment les startups poden obtenir préstecs de finançament alternatiu no bancari. Aquests préstecs són concedits per algunes institucions, tracten de fomentar el desenvolupament empresarial, i tenen certs avantatges respecte els préstecs tradicionals.

Aconseguir un préstec d’aquestes característiques requereix de feina i temps, i és per aquest motiu que algunes organitzacions és dediquen professionalment a fer les tramitacions necessàries per a la obtenció d’aquest tipus de finançament.

Una de les organitzacions sense ànim de lucre que ha generat més rati d’èxit a l’hora d’aconseguir préstecs de finançament alternatiu és Business Angels Network de Catalunya, la Business Angel Network de Catalunya, que ofereix diferents serveis als emprenedors.

L’entitat ha obtingut un finançament alternatiu de 1.118.000 € per un total de 12 projectes emprenedors. El que suposa un tiquet mitjà de més de 93.000 € per cada startup. Principalment, els préstecs han sigut concedits per Enisa, l’Institut Català de Finances i microcrèdits.

Els seus analistes ens comenten les claus per a l’obtenció d’aquests préstecs: “Analitzar l’escalabilitat i la proposta de valor de cada projecte és essencial per aconseguir un préstec”, ens diu en Josep Franch, analista expert en inversió privada. “Els projectes necessiten estar constituïts com a SL i haver facturat mínimament si volen obtenir un préstec d’aquestes característiques”, ens comenta en Marc Vila, que és consultor de Business Angels Network de Catalunya.

Entre aquests projectes també s’hi troben empreses de sectors més tradicionals i consolidats, com per exemple una empresa del sector vitivinícola i un operador logístic.

A l’hora de trobar finançament hi ha diferents opcions i diferents organitzacions, i és important que els emprenedors les coneguin. Des de la xarxa catalana de business angels l’objectiu és aportar valor als inversors i seguir ajudant als emprenedors a trobar finançament, per això esperen superar el finançament aconseguit aquest any de cara al 2017.

Sobre Business Angels Network de Catalunya

BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). A l’hora, Business Angels Network de Catalunya compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), i és membre de la Xarxa Espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).