Eban Congress 2015Albert Colomer, director de Business Angels Network de Catalunya, assisteix aquests dies al congrés anual de la EBAN a Eindhoven junt als màxims representants de l’emprenedoria i de la inversió a Europa.

Dies previs al congrés, directius de la EBAN es van trobar amb el Vicepresident de la Comissió Europea Jyrki Katainen

Ahir dia 6 de maig va començar a Eindhoven el Congrés Anual de la EBAN, la xarxa europea de business angels, entitat que agrupa més de 150 membres en més de 50 països i amb una força de mercat de 7500 milions d’Euros. Fins demà divendres dia 8, el congrés acollirà la trobada més important del sector dels business angels a Europa.

Albert Colomer, director de Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) i membre del Board de la EBAN, hi torna a ser present i és l’única representació de xarxes espanyoles al congrés. En aquesta edició, cal destacar la importància de la creació de la E-Zone, un espai únic europeu per fer negocis sota les mateixes regles a nivell d’emprenedoria i inversió, que té cabuda en els nous plans de la UE de Junker. “La E-Zone, creada per la EBAN i la UE, és un nou mecanisme per una Europa Emprenedora”- declara Albert Colomer després de la seva intervenció en el Congrés.

Altres novetats d’aquesta edició són el EBAN Open Forum Day, organitzat pel H2020 amb la EBAN; la WIN-WEN, una xarxa per dones emprenedores i inversores; i la EBAN e-Xcelerator; a més, del continu desenvolupament de la figura de business angel en nous mercats. Cal remarcar també l’assistència al congrés de grans organitzacions d’Estats Units com New York Angels, ACA, Start-Up Angels, i The Kauffmann Foundation, juntament amb nous partners com l’ Agència Espacial Europea.

Vicepresident UE i EBANDies previs al Congrés, membres de la Junta directiva de la EBAN es van reunir amb el Vicepresident de la Comissió Europea Jyrki Katainen. La EBAN va demanar: més recursos per co-invertir amb Business Angels, l’augment d’incentius fiscals per inversors, més fons per incrementar xarxes de business angels en països emergents dins la unió, i la coordinació entre l’European Investment Bank (EIB) i l’European Investment Fund (EIF) per tal d’expandir i incrementar la velocitat de les co-inversions amb fons de Business Angels. A més, es van presentar els documents “The Creation of the E-Zone” i el “Start-Up Investors Manifesto”.

El passat mes d’abril, el mateix Albert Colomer, va participar també, en representació de la EBAN i de Business Angels Network de Catalunya, al ACA Business Angel Summit celebrat a San Diego. L’ACA és el col·lectiu de business angels més extens d’Estats Units d’inversions en fase “seed” o inicial i l’entitat més gran a nivell mundial que treballa pel desenvolupament i progrés dels business angels.

 Font: Business Angels Network de Catalunya