Salònica acull el Congrés Anual de l’EBAN amb el propòsit de triplicar la representació de les dones a l’ecosistema inversor en els propers anys

Salònica acull el Congrés Anual de l’EBAN amb el propòsit de triplicar la representació de les dones a l’ecosistema inversor en els propers anys

  • Actualment el percentatge de dones inversores europees és únicament del 10% i representen al voltant de l’1% del capital total invertit. L’EBAN vol canviar aquesta situació i incrementar la representació de les dones a l’ecosistema inversor.
  • Riba: “L’EBAN ens proposa treballar en tres àrees principals per revertir aquesta situació: triplicar el número de dones inversores a Europa, augmentar el nombre d’inversions en empreses dirigides per dones i augmentar el número de dones a les juntes directives de les empreses. Una proposta que encaixa amb les actuacions que des de la Business Angels Network Catalunya ja estem desenvolupant”.
  • El programa del congrés ha centrat la seva activitat divulgativa i tècnica en l’aprofundiment d’aspectes com la inversió d’impacte i el compromís amb l’ètica empresarial, la innovació tecnològica o l’emprenedoria social.

Salònica, la segona ciutat més gran de Grècia, ha acollit la 21a edició del Congrés Anual de la European Business Angels Network (EBAN), l’esdeveniment d’inversió privada més grans i internacionals d’Europa on la xarxa catalana BANC ha mantingut una presència significativa i continuada en el marc dels grans esdeveniments de l’ecosistema inversor dels darrers vint anys. La Business Angels Network Catalunya ha estat representada en el congrés pel seu vicepresident, Albert Colomer, i la seva coordinadora, Carlota Riba.

Durant l’EBAN Congress 2023, s’han presentat les últimes tendències en finançament empresarial, destacant l’augment de la inversió d’impacte i el compromís amb l’ètica empresarial i el desenvolupament sostenible. S’han destacat les oportunitats en sectors com la tecnologia disruptiva, la salut digital, les energies renovables i la indústria 4.0. A més, es van abordar els reptes actuals en l’ecosistema financer i es van explorar noves estratègies per afrontar-los. Segons Colomer, “EBAN Thessaloniki 2023, ha estat una font de noves idees i tendències per àngels inversors, emprenedors i creadors d’opinió més eminents del món, i ha permès la creació de xarxes i acords amb experts del camp de la inversió, el finançament i l’emprenedoria”. El congrés s’ha centrat en diverses temàtiques rellevants, incloent-hi la inversió d’impacte, la innovació tecnològica, l’emprenedoria social i el paper de les dones en el món empresarial. “De fet, des de la BANC ens vam adherir al manifest For a Gender Balanced Angel Investing Ecosystem promogut per la EBAN per tal de treballar en l’increment de la presència de les dones en l’ecosistema inversor”, argumenta Riba.

Actualment el percentatge de dones inversores europees és únicament del 10% i representen al voltant de l’1% del capital total invertit, l’EBAN vol treballar per canviar aquesta situació i triplicar la representació de les dones a l’ecosistema inversor. “L’EBAN ens proposa a les xarxes que en formem part, treballar en tres àrees principals per revertir aquesta situació: triplicar el número de dones inversores a Europa, augmentar el nombre d’inversions en empreses dirigides per dones i augmentar el número de dones a les juntes directives de les empreses”, detalla la coordinadora de la Business Angels Network Catalunya, qui afegeix que “a BANC no només recolzem aquesta iniciativa sinó que treballem des de fa temps per aconseguir una major representativitat femenina a l’ecosistema inversor català, també ajudant a les startups promogudes per dones a trobar vies de finançament per assolir els seus objectius. De fet, hem signat recentment un conveni amb MicroBank per proporcionar finançament, per la via de microcrèdits, a projectes dins l’àmbit social i aquí el paper de la dona també és un factor d’anàlisi important en el procés de concessió”.

El congrés anual de l’EBAN s’ha desenvolupat entre els dies 24 i 26 de maig a Salònica, on més de 30 ponents internacionals de més de 25 països diferents han presentat casos d’èxit, estratègies de finançament i les claus per aconseguir una inversió reeixida. A més, d’organitzar sessions de networking per permetre als participants establir connexions valuoses i explorar oportunitats de col·laboració.

El president d’EBAN, Janne Jormalainen, ha expressat la seva satisfacció pel resultat del congrés i ha conclòs que “l’EBAN Congress 2023 ha estat un punt de trobada únic per a la comunitat empresarial europea i global. Hem vist un gran intercanvi de coneixements i oportunitats, i estem segurs que les connexions i col·laboracions establertes aquí portaran a l’èxit empresarial en els propers anys”.

Sobre EBAN

L’EBAN, és el representant paneuropeu de la comunitat d’inversors en fase inicial. Constituïda al 1999, reuneix a més de 100 organitzacions de més de 50 països.  Representa un sector que té un paper fonamental en el creixement econòmic europeu  mitjançant la creació de riquesa i llocs de treball.

Albert Colomer, vicepresident de BANC, és membre del Board de l’EBAN. Des de l’any 2003 forma part de la direcció de l’entitat, essent el membre amb més antiguitat a l’òrgan directiu.

Aprovades las Línies ENISA 2023

Aprovades las Línies ENISA 2023

El passat 03 de maig el Consejo de Ministros va aprovar un total de 98,5 M€ per al suport de l’emprenedoria, la creació i el creixement de pimes i startups, a través dels préstecs participatius d’ENISA.

Es preveu que aquestes línies de finançament donaran cobertura a prop de 470 projectes empresarials que tenen una inversió induïda de més de 170,4 milions d’euros.

BANC, compta amb una amplia experiència en la tramitació d’aquests ajuts. Oferint als projectes gestionats per l’entitat la possibilitat de reunir-se, de forma personalitzada, amb l’equip analista d’ENISA, ampliant així les possibilitat d’èxit en la consecució d’aquests préstecs.

Al 2022 el número de préstecs aprovats per ENISA va arribar a un total de 642 operacions per un import de més de 105,5 milions d’euros.

BANC, entitat adscrita a la xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, a través del programa Emprèn Cat, ajuda i assessora a les persones emprenedores a trobar el finançament que necessiten per tirar endavant els seus projectes empresarials.

Posa’t en contacte i t’informarem.

BANC i MicroBank renoven la seva col·laboració per incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

BANC i MicroBank renoven la seva col·laboració per incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

  • En virtut d’un conveni entre Business Angels Network de Catalunya i MicroBank s’afavoreix la igualtat d’oportunitats a través d’una línia de finançament que fomenta l’autoocupació i l’emprenedoria entre els col·lectius amb més dificultats.
  • BANC, entitat adscrita a la xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, a través del programa Emprèn Cat, ajuda i assessora a les persones emprenedores a desenvolupar el seu projecte empresarial, trobar el finançament que necessiten i fer créixer la seva startup.

BANC i MicroBank, el banc social de CaixaBank, impulsen el seu compromís de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

En un acte a la seu de la BANC al districte 22@ de Barcelona, celebrat el passat 03 de maig, els equips de CaixaBank i BANC han analitzat l’impacte de la linia de Microcrèdit Innovació durant el darrer exercici i han compartit amb empreses usuàries d’aquesta línia de finançament l’experiència, les casuístiques, els processos operatius i l’impacte final. Durant la trobada, el president de la BANC, Xavier Panés, i la directora general de MicroBank, Cristina González, han renovat el compromís de col·laboració mitjançant la signatura d’un conveni que, segons Panés, “dona continuïtat al compromís que fa temps mantenim les dues entitats amb l’objectiu d’incentivar l’autoocupació i generar activitat emprenedora que és el propòsit d’una xarxa de Business Angels com la nostra”. 

A l’acte també hi ha participat per part de l’entitat financera: el director comercial de xarxa de CaixaBank a Barcelona Província, Ramon Soler; el director de negoci de MicroBank, Fermí Capel; la directora de Banca d’Institucions de CaixaBank, Bea Rocamora i la gestora de Negoci de MicroBank, Elisabet Sauras. Per pat de la xarxa BANC, també han participat el vicepresident, Albert Colomer; el secretari general, Oriol Alba i la coordinadora de la BANC, Carlota Riba. Gràcies a la renovació de l’acord entre les dues entitats, s’estableix una línia de finançament d’1 milió d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, afavorint la igualtat d’oportunitats amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En virtut d’aquesta col·laboració, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per la Business Angels Network de Catalunya.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals.

En virtut d’aquest conveni, l’entitat es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

La Business Angels Network de Catalunya va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació a l’any 2003, amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF), com una institució privada que posa en contacte inversors privats amb emprenedors que busquen finançament pel desenvolupament dels seus projectes empresarials. L’any 2022 la xarxa va aconseguir 1,4M d’euros en finançament per projectes empresarials catalans. A l’hora, BANC compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), és membre d’ESBAN, AEBAN, de la European Business Angels Network (EBAN) i membre promotor a Espanya de la xarxa global de Business Angels (GBAN).

MicroBank, el banc social de CaixaBank, dona resposta als diferents segments de població que no tenen prou cobertes les necessitats financeres. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l’accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Durant 2022, MicroBank ha finançat a Catalunya 29.873 projectes amb impacte social per valor de 308,5 milions d’euros, dels quals 24.247 microcrèdits per valor de 183,5 milions d’euros es van destinar a afrontar necessitats puntuals de famílies i 3.881 per un import de 51 milions d’euros es van concedir per a fer costat a emprenedors i microempreses. Les línies específiques per sectors amb impacte social van aconseguir materialitzar a Catalunya 1.745 projectes d’economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut per 73,9 milions d’euros durant 2022.

290 entitats col·laboradores actives

En la concessió dels microcrèdits, a banda de l’extensa xarxa d’oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d’assessorar i realitzar un seguiment dels projectes. Actualment, hi ha 290 entitats que actuen de manera activa per tota Espanya. Les entitats col·laboradores són organitzacions de tota mena amb experiència en accions d’assistència econòmica i social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora.

La xarxa BANC suma 1.432M de finançament, en equity i en deute, per 15 startups al 2022

La xarxa BANC suma 1.432M de finançament, en equity i en deute, per 15 startups al 2022

[:ca]

  • BANC s’adhereix a la iniciativa de la generació d’un Manifest per un ecosistema d’àngels inversors equilibrat de gènere de la EBAN.
  • La gestió de BANC canvia després de 17 anys i recau en nou talent femení.

La Junta Directiva de la Business Angels Network de Catalunya va celebrar el passat dimecres la seva reunió anual. En aquesta trobada es va fer balanç dels resultats aconseguits en el darrer exercici i es van planificar i establir nous objectius pel pròxim 2023.

Durant el 2022, la xarxa BANC ha contribuït a capitalitzar 292.000€ en equity. Respecte a la tramitació d’ajuts i instruments de suport a la innovació, BANC gairebé ha triplicat els resultats aconseguits l’exercici anterior. Al 2021 es van aconseguir 400K€ de finançament, per a 9 projectes adscrits a la xarxa.

Al llarg de l’any passat la xarxa ha continuat col·laborant amb diferents entitats, destaca la signatura d’un conveni de col·laboració amb Foment del Treball, amb l’objectiu d’ajudar a les empreses amb dificultats econòmiques i el foment de l’emprenedoria.

BANC ha col·laborat amb una iniciativa de la EBAN per la creació d’un ecosistema europeu d’inversió en fases inicials i innovació, inclusiu de gènere. S’ha redactat un Manifest per un ecosistema d’Àngels Inversors equilibrat de gènere seguint els 3 punts següents:

  • Augmentar el nombre x3 de dones àngels inversores a Europa
  • Augmentar el nombre d’inversions a projectes de dones emprenedores
  • Augmentar el nombre de dones a les Juntes i Comitès

Per últim, cal remarcar que aquest 2022 el coordinador Àlex d’Espona deixa la gestió de BANC després de 17 anys aconseguint molts èxits. Assumeix el càrrec de gestió de l’entitat la Carlota Riba, titulada en Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat de Barcelona, amb considerable experiència en l’àmbit de l’emprenedoria.

 [:]

Webinar. The Power of Diversity: Unlocking the Potential of Gender Equality in a BAN

Webinar. The Power of Diversity: Unlocking the Potential of Gender Equality in a BAN

[:ca]Happy International Women’s Day! As a member of the angel investing community, BANC is proud to be part of an industry that is committed to promoting gender equality and supporting women-led businesses.

We are pleased to invite you to join EBAN’s upcoming webinar, “The Power of Diversity: Unlocking the Potential of Gender Equality in a BAN,” on March 16th at 15:00 CET.

This webinar features a panel of experienced investors, including:
Brigitte Baumann, EBAN President Emeritus
Marta Huidobro, AEBAN Vice President
Guri Koiava, Co-Founder at Axel & Startup Büro
Sona Veziryan, Director at BANA Angels
The session will be moderated by Selma Prodanovic, a renowned investor with extensive experience in promoting diversity and gender equality.

Together, they will share their insights and experiences on the importance of diversity and gender equality in angel investing. You’ll come away with practical strategies and tips for promoting diversity and inclusion in your own investing practices, and you’ll be part of a community that is committed to making a positive impact on society.

So register now for “The Power of Diversity: Unlocking the Potential of Gender Equality in a BAN”.
Let’s use International Women’s Day as a reminder of our commitment to gender equality and take action to create a more just and equitable world.

 [:en]Happy International Women’s Day! As a member of the angel investing community, BANC is proud to be part of an industry that is committed to promoting gender equality and supporting women-led businesses.

We are pleased to invite you to join EBAN’s upcoming webinar, “The Power of Diversity: Unlocking the Potential of Gender Equality in a BAN,” on March 16th at 15:00 CET.

This webinar features a panel of experienced investors, including:
Brigitte Baumann, EBAN President Emeritus
Marta Huidobro, AEBAN Vice President
Guri Koiava, Co-Founder at Axel & Startup Büro
Sona Veziryan, Director at BANA Angels
The session will be moderated by Selma Prodanovic, a renowned investor with extensive experience in promoting diversity and gender equality.

Together, they will share their insights and experiences on the importance of diversity and gender equality in angel investing. You’ll come away with practical strategies and tips for promoting diversity and inclusion in your own investing practices, and you’ll be part of a community that is committed to making a positive impact on society.

So register now for “The Power of Diversity: Unlocking the Potential of Gender Equality in a BAN”.
Let’s use International Women’s Day as a reminder of our commitment to gender equality and take action to create a more just and equitable world.[:]

BANC entitat convidada al  WOMEN IN TECH

BANC entitat convidada al  WOMEN IN TECH

El passat dimecres 1 de març, es va celebrar el seminari WOMEN IN TECH, organitzat per FOMENT i el Consolat del Canadà a Barcelona.

El Vicepresident de BANC, Albert Colomer, va participar, a la taula rodona: “How to work with Angel Investors and Venture Capitalists”, on es va debatre sobre diferents aspectes de la inversió Business Angels i el Venture Capital.

El contingut de l’acte va estar enfocat a parlar de temes financers en els diferents estadis de l’empresa, des de la seva constitució fins a les etapes més avançades, dins de l’àmbit de les micro, petites i mitjanes empreses, així com de les dones emprenedores dins del marc del Mobile World Congress, centrat en els sectors tecnològics.

La participació de BANC a aquest esdeveniment s’emmarca dins de les diferents accions que realitza l’entitat en el marc del programa Emprèn Cat, per a l’impuls i suport de l’emprenedoria a Catalunya, en aquest cas recolzant el paper de la dona emprenedora al sector TIC.

BANC col·labora amb la UPF. Xerrada foment de l’emprenedoria

BANC col·labora amb la UPF. Xerrada foment de l’emprenedoria

[:ca]Aquest acte s’emmarca dintre de les diferents activitats que la xarxa realitza en el marc del programa Emprèn Cat, per a l’impuls i suport de l’emprenedoria.

 El passat divendres 24 de febrer, BANC va oferir una xerrada formativa a la Universitat Pompeu Fabra, dirigida als alumnes de l’assignatura d’Emprenedoria del pla formatiu del Grau d’Enginyeria.

Aquesta xerrada va orientar als estudiants sobre com posar en marxa una idea empresarial i les diferents fonts de finançament i inversió que poden aconseguir per materialitzar-la.

Amb l’objectiu de fomentar l’activitat emprenedora i la cultura empresarial al nostre territori, en aquest cas enfocat a joves estudiants, BANC, col·labora amb la UPF des de l’any 2013, oferint aquesta sessió formativa als futurs emprenedors.

 

                                           

 [:]

Oberta la convocatòria dels PREMIS REI JAUME I 2023

Oberta la convocatòria dels PREMIS REI JAUME I 2023

[:ca]Fins al proper dia 05 d’abril està oberta la convocatòria dels Premis REI JAUME I, en la seva 35a edició.

La presentació de candidatures ha de fer-se a través d’una entitat acreditada, com ara la Cecot, entitat fundadora de la xarxa BANC.

L’objectiu d’ aquests premis, d’àmbit estatal, és la promoció de la ciència, investigació i l’emprenedoria. Actualment compta amb sis guardons: Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica / Medicina Clínica, Protecció del Medi Ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor.

Cadascuna d’aquestes categories està dotada amb un premi de 100.000€.

El jurat dels Premis Rei Jaume I es reuneix cada any al mes de juny. Està format per científics i empresaris de reconeixement mundial i des del 1989 han participat en aquests jurats més de 63 guanyadors del Premi Nobel.

L’entrega dels guardons tindrà lloc en un acte presidit pel rei Felip VI, el proper mes de novembre a València.

Més informació aquí[:]

Necessites finançament per posar en marxa el teu projecte?

Necessites finançament per posar en marxa el teu projecte?

BANC, et pot ajudar a trobar l’ajut que necessites per tirar endavant la teva startup.

T’assessorem perquè trobis els productes financers i línies d’ajuts que millor s’adapten al teu projecte, en el marc del programa EmprènCat.

BANC, forma part de la Xarxa Emprèn promoguda per la Generalitat de Catalunya, que presta serveis d’acompanyament i suport a les persones emprenedores que volen constituir una empresa, així com altres serveis de promoció i foment de l’emprenedoria per enfortir l’ecosistema emprenedor a Catalunya.

Demana’ns assessorament