Busques finançament per al creixement del teu negoci?

Busques finançament per al creixement del teu negoci?

CAS D’ÈXIT ENVÍO X ENVÍO

CAS D’ÈXIT ENVÍO X ENVÍO

Envio x Envio – La transitaria digital de Europa

Albert Colomer membre del Consell Assessor de la xarxa mediterrània MED ANGELS

Albert Colomer membre del Consell Assessor de la xarxa mediterrània MED ANGELS

La xarxa BANC suma més de 2 milions en finançament per a 16 “start-ups” el 2023

La xarxa BANC suma més de 2 milions en finançament per a 16 “start-ups” el 2023

La Business Angels Network Catalunya (BANC), nascuda l’any 2013 a iniciativa de la patronal terrassenca Cecot i la Fundació Autoocupació amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF), va aixecar l’exercici 2023 més de 2 milions d’euros en finançament d’”equity” i en operacions d’inversió per a setze “start-ups”, ha informat aquest dijous en un comunicat.

Concretament, la BANC va contribuir a capitalitzar 1.087.000 euros en “equity” i tramitacions per a deu projectes caracteritzats per ser innovadors i digitals, i entre els quals la xarxa en destaca BABOON TECHNOLOGIES, que ha desenvolupat una eina d’anàlisi de mercat a temps real per inversors, i ENVÍO X ENVÍO, un operador de transport orientat a la digitalització amb el propòsit d’optimitzar els processos logístics i de transport internacional. “Respecte a la tramitació d’ajuts i instruments de suport a la innovació, gairebé hem triplicat els resultats aconseguits en l’exercici 2022”, afirma la coordinadora de la BANC, Míriam Casillas.

L’equip gestor de la BANC també ha aconseguit induir operacions d’inversions per una quantitat total d’1.375.902 euros en sis projectes diferents durant l’any passat. També, ha gestionat 970.000 euros en tramitacions d’operacions en setze projectes diferents d’empreses emergents, com Linverd Market, una empresa que es dedica a la comercialització de productes relacionats amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient i, La Cafè Original, una empresa especialitzada en la producció i distribució de cafè de qualitat.

INCREMENTAR EL VOLUM DE CAPTACIÓ DE PROJECTES INNOVADORS I INDUSTRIALS

La BANC forma part d’una xarxa estretament lligada al teixit industrial, ja que està vinculada des dels seus orígens amb la patronal Cecot, i el seu focus d’activitat recau en el desenvolupament de projectes empresarials en diversos sectors d’activitat com el de la salut, el químic, la logística o l’agroalimentari, entre d’altres. A través de la xarxa d’empresaris del Vallès, la BANC busca activament projectes d’innovació oberta amb un fort component industrial perquè els seus  “business angels inverteixin i s’impliquin en els processos de creixement i consolidació dels projectes.

Després d’una valoració positiva en relació als resultats obtinguts el 2023, pel present any la junta directiva es marca com a principal objectiu el d’incrementar el volum de captació de projectes innovadors i industrials, i com objectius secundaris el  de continuar la col·laboració amb la xarxa Emprèn i XIP d’ACCIÓ; reforçar la seva veu en els esdeveniments d’”early stage” europeus a través de la col·laboració habitual amb l’European Business Angels Network; i, per últim, consolidar la base inversora industrial d’empresaris a través de buscar activament projectes d’innovació.

“Aquest objectiu reflecteix l’interès de la BANC a ampliar la seva influència i atraure més projectes d’alt valor afegit, tant a nivell nacional com internacional”, asseguren en referència a un repte que haurà de desenvolupar Míriam Casillas i López, titulada en el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, i persona que pren el relleu de Carlota Riba en la coordinació i gestió de l’entitat a partir d’aquest any.      

Font: Diari de Terrassa

MERCAT DEL FINANÇAMENT: Fòrum Dones Emprenedores BANC

MERCAT DEL FINANÇAMENT: Fòrum Dones Emprenedores BANC

El pròxim dijous 30 de novembre, a les 09h., tindrà lloc a les instal·lacions de Serafí Gràfiques a Terrassa, el Fòrum Dones Emprenedores BANC, activitat del MERCAT DEL FINANÇAMENT, organitzada per BANC, en el marc del programa EmprènCat.

L’acte comptarà amb la participació de tres dones emprenedores, la Clàudia Gàzquez, tercera generació de l’empresa SERAFÍ INDÚSTRIA GRÀFICA,  l’Alba Cabello, emprenedora en projectes turístic immobiliaris i la Julieta Rueff, CEO i fundadora de FLAMAID, que ens parlaran de la seva experiència emprenedora, la seva trajectòria empresarial i ens presentaran els seus projectes.

L’objectiu de la trobada, amb la presentació d’aquests projectes liderats per dones, és el de donar visibilitat al paper de les dones emprenedores, la cerca d’igualtat d’oportunitats i l’empoderament de les dones a través de la creació d’empreses a l’ecosistema emprenedor català.

Agenda:

08.45h | Arribada a Serafí Gràfiques, carrer Apol·lo, 107, 08228 Terrassa

09.00h | Presentació a càrrec de Clàudia Gàzquez

09.20h | Presentació a càrrec d’Alba Cabello

09.40h | Presentació de Flamaid a càrrec de Julieta Rueff

10.00h | Visita a les instal·lacions de Serafí Gràfiques

10.20h | Cafè

Aquest acte, organitzat per BANC, s’emmarca dintre de les diferents activitats que realitza en el marc del programa Emprèn Cat, per a l’impuls i suport de l’emprenedoria; en concret per l’enfortiment de l’ecosistema emprenedor

BANC ASISTEIX A LA EUROPEAN ANGEL INVESTEMENT SUMMIT (EAIS)

BANC ASISTEIX A LA EUROPEAN ANGEL INVESTEMENT SUMMIT (EAIS)

BANC assisteix al Global Entrepreneurship Congress 2023 a Melbourne

BANC assisteix al Global Entrepreneurship Congress 2023 a Melbourne

Albert Colomer i Espinet, vicepresident de BANC, ha participat a l’edició d’enguany d’el Global Entrepreneurship Congress, GEC, celebrat a Melbourne la passada setmana. L’esdeveniment més important de l’ecosistema emprenedor a nivell mundial que des de l’any 2009 se celebra anualment a diferents ciutats de tot el món.

El GEC ofereix una oportunitat única per compartir experiències i connectar amb altres actors del món emprenedor, fomentar la col·laboració i el creixement empresarial a escala global. L’impacte real del congrés també radica en l’evolució a llarg termini que experimenten les ciutats i els països, desprès que els participants aportin les seves idees, experiència i informació pràctica a les seves pròpies comunitats.

A l’edició 2023 s’han reunit més de quatre mil representants de 200 països, han participat empresaris, inversors, responsables polítics i líders comunitaris, amb l’objectiu de crear un ecosistema emprenedor global inclusiu, mitjançant la creació de xarxes, aprenentatge i intercanvi, una comunitat mundial d’emprenedors i d’aquells actors que els donen suport.

El programa de l’edició 2023 va estar enfocat a desenvolupar activitats de diferents temàtiques, relacionades amb nous models de negoci fruit de la IA, canvi climàtic, les oportunitats per emprendre a l’espai, així com la construcció de comunitats locals d’emprenedors, l’educació de l’esperit emprenedor i la igualtat d’oportunitats, entre d’altres.

Durant aquesta setmana de congrés, també es van celebrar diferents esdeveniments com la Global Entrepreneurship Network Annual Assembly, la Startup Nations Summit, punto de trobada de representants polítics responsables de la creació d’empreses, la Global Business Angels Network Summit de xarxes d’inversors privats i la Compass Awards Ceremony, on es van destacar els ecosistemes emprenedors més dinàmics.

Jose Montero (LA CAFÉ): “BANC ens ha brindat l’oportunitat d’accedir a préstecs com els d’ENISA, que han sigut essencials per fer avançar el nostre projecte”

Jose Montero (LA CAFÉ): “BANC ens ha brindat l’oportunitat d’accedir a préstecs com els d’ENISA, que han sigut essencials per fer avançar el nostre projecte”

BANC ha aconseguit un nou cas d’èxit, en aquesta ocasió a través de la línia Creixement d’ENISA, amb l’aprovació d’un préstec participatiu per al projecte LA CAFÉ.

LA CAFÉ, proveeix de cafè i màquines superautomàtiques de cafè al sector B2B. Gràcies a aquest finançament l’empresa continuarà el seu creixement, consolidant-se i aconseguint una millora competitiva dins el seu sector.

El Jose Montero, cofundador del projecte, ens parla dels plans de futur de la startup.

Abans de res, expliqueu-nos quin es el vostre projecte! En què consisteix?

LA CAFÉ té com a principal objectiu oferir un servei de distribució de maquines de cafè i cafè per al sector B2B, posant èmfasi en la sostenibilitat, la innovació tecnològica i la qualitat inigualable. Amb la nostra proposta de cafè personalitzada per a entorns empresarials i les nostres màquines professionals connectades a la xarxa, estem redefinint completament l’experiència del cafè en el món corporatiu.

El nostre projecte es centra en la comercialització de màquines úniques, superautomàtiques, capaces de moldre el gra de cafè ecològic directament portat de la torrefacció i premsar-lo al moment per preservar tots els aromes i sabors del cafè, donant com a resultat un producte d’altíssima qualitat.

A més, les nostres màquines estan dotades de tecnologia innovadora que les connecta a les xarxes. Això permet tant als clients com a LA CAFÉ tenir un control total sobre les màquines i el seu ús. A través d’una aplicació, podem supervisar l’estat de les màquines, sol·licitar reposicions o reparacions, i fins i tot facilitar pagaments per les consumicions.

Com us ha ajudat BANC a aconseguir finançament? Què en destacaríeu de la relació amb els consultors?

Amb el suport dels consultors de BANC, hem estat capaços de crear un pla de negoci consistent i convincent. Han compartit la seva experiència i coneixements en el camp financer, oferint-nos assessorament sobre les diverses opcions de finançament disponibles. A més, BANC ens ha brindat l’oportunitat d’accedir a préstecs com els d’ENISA, que han sigut essencials per fer avançar el nostre projecte.

Què fareu amb ell? Quins plans de futur teniu?

Amb el finançament obtingut, aspirem a continuar el nostre creixement i millora constants. L’objectiu fonamental de la nostra empresa és contribuir a fer del món empresarial un entorn més sostenible i millorar les ofertes disponibles al mercat actual. Busquem crear una sinergia positiva entre la qualitat d’un bon cafè, el benefici per al planeta i l’impacte positiu a les empreses. Amb aquest finançament, estem ben posicionats per continuar avançant cap a aquest objectiu i aportar un canvi positiu a l’experiència del cafè als llocs de treball.

BANC, disposa d’àmplia experiència en la tramitació de les diferents línies de finançament d’ENISA.

Oferint també la possibilitat d’una reunió personalitzada amb l’equip analista d’ENISA, per assegurar les possibilitats d’èxit de l’operació.

Si tu també vols finançar el teu projecte, posa’t en contacte i t’informarem!!

BANC, entitat adscrita a la xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, a través del programa Emprèn Cat, ajuda i assessora a les persones emprenedores a trobar el finançament que necessiten per tirar endavant els seus projectes empresarials.

Joan de Haro (NURSE COOK): “BANC ha estat un aliat fonamental en la nostra recerca de finançament”

Joan de Haro (NURSE COOK): “BANC ha estat un aliat fonamental en la nostra recerca de finançament”

Nurse Cook, ha aconseguit, amb el suport i tramitació de BANC, finançament a través d’un microcrèdit.

Nurse Cook és un projecte que dona resposta a les necessitats alimentàries de persones amb patologies cròniques, oferint un servei de menús cuinats a domicili, personalitzat i d’alta qualitat.

Gràcies a l’ajut aconseguit, l’empresa podrà ampliar la seva capacitat de producció. El Joan d’Haro ens ho explica i com ha estat la relació amb BANC.

Abans de res, expliqueu-nos quin es el vostre projecte! En què consisteix?

Nurse Cook neix com una resposta innovadora i compromesa davant les necessitats alimentàries de persones amb patologies cròniques. El nostre projecte és un servei de menús cuinats a domicili que es personalitza segons les necessitats dietètiques  individuals de cada pacient. Desenvolupem una solució culinària amb l’objectiu de proporcionar als pacients amb les següents malalties: malaltia renal crònica, SIBO, síndrome de l’intestí irritable, diabetis, càncer, fetge gras i obesitat,  una alimentació equilibrada i deliciosa sense haver de preocupar-se de res.

Les receptes exclusives han estat desenvolupades en col·laboració amb la prestigiosa Fundació Alícia i validades per nutricionistes dels principals hospitals de Catalunya, això garanteix que cada plat compleixi amb els estàndards de qualitat més alts i que contribueix a millorar la salut i el benestar dels nostres clients.

Com us ha ajudat BANC a aconseguir finançament? Què en destacaríeu de la relació amb els consultors?

BANC ha estat un aliat fonamental en la nostra recerca de finançament. Gràcies a la seva orientació i coneixements, hem explorat una àmplia gamma d’opcions de finançament que ens han permès avançar en el nostre projecte de manera efectiva.

Els consultors de BANC han estat professionals i compromesos, treballant junts amb nosaltres per avaluar les diverses opcions i garantir la viabilitat del nostre projecte. La seva orientació professional i experiència han estat decisives per complir amb els requisits i demandes del procés de finançament i presentar una sol·licitud sòlida i ben estructurada.

Què fareu amb ell? Quins plans de futur teniu?

Amb els fons obtinguts gràcies a aquest microcrèdit, un dels aspectes clau en què invertirem és l’ampliació de la nostra capacitat de producció, ja que, donat l’interès creixent en els nostres menús a domicili, és essencial poder satisfer les demandes de manera eficient i amb la més alta qualitat.

A més, posarem en marxa un nou sistema d’empaquetat utilitzant barquetes termosellades amb gas inerte. Aquesta tecnologia ens permetrà no només conservar la frescor i la qualitat dels plats cuinats, sinó també millorar-ne la durabilitat durant el transport i l’emmagatzematge.

Vols tirar endavant el teu projecte?

BANC t’ajuda a trobar el finançament que necessites!

Fes clic aquí i contacta amb nosaltres.


BANC, entitat adscrita a la xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, a través del programa Emprèn Cat, ajuda i assessora a les persones emprenedores a trobar el finançament que necessiten per tirar endavant els seus projectes empresarials.