Albert Colomer i Espinet, vicepresident de BANC, ha participat a l’edició d’enguany d’el Global Entrepreneurship Congress, GEC, celebrat a Melbourne la passada setmana. L’esdeveniment més important de l’ecosistema emprenedor a nivell mundial que des de l’any 2009 se celebra anualment a diferents ciutats de tot el món.

El GEC ofereix una oportunitat única per compartir experiències i connectar amb altres actors del món emprenedor, fomentar la col·laboració i el creixement empresarial a escala global. L’impacte real del congrés també radica en l’evolució a llarg termini que experimenten les ciutats i els països, desprès que els participants aportin les seves idees, experiència i informació pràctica a les seves pròpies comunitats.

A l’edició 2023 s’han reunit més de quatre mil representants de 200 països, han participat empresaris, inversors, responsables polítics i líders comunitaris, amb l’objectiu de crear un ecosistema emprenedor global inclusiu, mitjançant la creació de xarxes, aprenentatge i intercanvi, una comunitat mundial d’emprenedors i d’aquells actors que els donen suport.

El programa de l’edició 2023 va estar enfocat a desenvolupar activitats de diferents temàtiques, relacionades amb nous models de negoci fruit de la IA, canvi climàtic, les oportunitats per emprendre a l’espai, així com la construcció de comunitats locals d’emprenedors, l’educació de l’esperit emprenedor i la igualtat d’oportunitats, entre d’altres.

Durant aquesta setmana de congrés, també es van celebrar diferents esdeveniments com la Global Entrepreneurship Network Annual Assembly, la Startup Nations Summit, punto de trobada de representants polítics responsables de la creació d’empreses, la Global Business Angels Network Summit de xarxes d’inversors privats i la Compass Awards Ceremony, on es van destacar els ecosistemes emprenedors més dinàmics.