. L’acte en format presencial, també es va poder seguir online, va comptar amb més de 50 persones assistents, professionals i inversors vinculats al sector.

. Aquesta jornada s’emmarca en les diferents activitats que Business Angels Network de Catalunya organitza en el desenvolupament del programa EmprènCat, de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de promoure i fomentar l’emprenedoria i així enfortir l’ecosistema emprenedor al nostre país.

El passat dijous 15 de juny, organitzat per Business Angels Network de Catalunya, va tenir lloc a la seu de Foment del Treball a Barcelona, la sessió: Els minerals crítics responsables: Per què els Business Angels han de considerar aquesta nova oportunitat d’inversió?

El president de Cecot, Xavier Panés, va presentar la jornada destacant que “el sector de la mineria és un àmbit innovador per si mateix i a Business Angels Network de Catalunya volem ser pioners en compartir el coneixement sobre els minerals crítics. Volem compartir les metodologies i riscos, així com les oportunitats d’inversió”.

L’objectiu de la trobada va ser donar a conèixer aquesta nova oportunitat d’inversió, ja que aquests minerals són essencials per a la producció d’automòbils elèctrics, renovables, hidrogen, energia nuclear, biotecnologia, internet i intel·ligència artificial. La Unió Europea insta a escalar la producció i consum domèstic de minerals crítics i la península ibèrica posseeix els majors recursos i reserves a Europa per al desenvolupament d’aquest tipus de mineria.

Els Business Angels juguen un paper estratègic ja que aquest mercat presenta models d’inversió i multiplicadors de retorn equivalents als mercats de les startups tecnològiques.

L’acte, va comptar amb la participació del Dr. Arnoldus M. van den Hurk, que sota el títol “Una introducción Esencial a la Inversión en Minerales Críticos Responsables para Business Angels” va oferir una conferència, on va posar en relleu que “desde el año 2012 se ha notado un cambio en las actuaciones pertenecientes a este sector. El mundo de los minerales está cambiando con el auge y el uso de ciertos minerales. Aun así, en España aún queda mucho camino por recorrer” també va indicar que “cabe destacar que la inversión en startups de Minerales críticos responsables rinde un 30% más que en startups tecnológicas”.

Posteriorment el Lluís Puig, emprenedor adscrit a Business Angels Network de Catalunya, va presentar el seu projecte, oferint el pitch “Oportunidad de inversión en Tierras Raras y Titanio”, on va destacar que “Si no invertimos en nuevos yacimientos de minerales críticos, se compromete la transición energética y el desarrollo tecnológico en industrias clave como la automotriz, la energía solar y la eólica, la informática, etc” i que “este mercado está teniendo un auge de desarrollo debido a las políticas que se están implementando”

La jornada va finalitzar amb un espai de networking on els participants van tenir l’oportunitat d’ampliar la informació i conèixer millor el sector.