• Foment lidera el programa a Catalunya, amb 30 beques a dones emprenedores i innovadores socials
  • Fins el 23 d’abril està obert el període per presentar candidatures

 

El consolat general dels EUA a Barcelona s’ha aliat amb Foment del Treball Nacional i amb el Govern d’Aragó per llençar el programa gratuït de formació per a dones emprenedores promogut pel govern estadunidenc “Academy for Women Entrepreneurs” (AWE) entre maig i juliol a Catalunya i Aragó. El programa compta amb el suport d’EPSON, DWF-RCD i Wayra.

A Catalunya, el programa el lidera Foment, entitat amb la que Banc col·labora des del passat 2019 a través d’un conveni signat amb l’objectiu de desenvolupar iniciatives per a la promoció i consolidació empresarial a Catalunya.

AWE és un programa d’emprenedoria gratuït finançat pel Departament d’Estat dels EUA que té com a objectiu impulsar el desenvolupament de projectes emprenedors liderats per dones.

El programa ofereix a les emprenedores que hi participen una combinació de classes magistrals, així com la formació virtual intensiva  DreamBuilder, impartida per l’escola de negocis dels EUA Thunderbird, de l’Arizona State University.

La convocatòria està oberta a emprenedores i innovadores socials de qualsevol nacionalitat, residents a Espanya, que hagin creat una startup en els darrers 3 a 5 anys o que tinguin una idea avançada i estiguin a punt de posar-la en marxa. Al final del programa, s’atorgaran sis premis als projectes empresarials més destacats. Totes les participants formaran part de la gran xarxa global d’emprenedores AWE.

El 6 de maig es donaran a conèixer les candidatures seleccionades i el 15 de juliol es clourà oficialment la tercera edició del programa amb un acte conjunt de Catalunya i Aragó a la seu de Foment.

El programa gestionat per Foment compta amb dones brillants que aporten el seu coneixement en l’àmbit de la innovació i l’emprenedoria com, per exemple, Laura Urquizu (RedPoints), Mar Consul (Sngular), Judith Saladrigas (DWF-RCD), Mar Galtes (Barcelona Tech City), Montse Riquer (ACCIÓ) i Mar Alarcon (SocialCar), entre altres.

El període de presentació de candidatures finalitza el 23 d’abril .

Les emprenedores interessades en participar en el programa AWE poden enviar la seva sol·licitud a través de www.foment.com/awe