Segons dades d’ACCIÓ, aquest 2019 mitjançant les plataformes de finançament col·lectiu d’inversió (crowdequity) catalanes, 25 startups han aconseguit 17,3 milions d’euros de finançament.

A través de les plataformes de crowdequity catalanes un total de 25 startups catalanes han aconseguit 17,3 milions d’euros de finançament aquest 2019, segons ACCIÓ s’han incrementat un 51% més que l’any passat (2018) amb un registre total d’11,4 milions d’euros que es van obtenir. Cal recalcar també que els 17,3 milions d’euros és la xifra més alta dels d’arrers 6 anys, des que es van posar en marxa les entitats a  Catalunya.

Crowdcube, Capital Cell i The Crowd Angel són les tres entitats de crowdequity acreditades per ACCIÓ. Les plataformes digitals de crowdequity, o finançament col·lectiu d’inversió, es dirigeixen majoritàriament a startups i emprenedors. La plataforma web agrupa inversors o microinversors de tota classe i els connecta amb empreses que busquen socis que entrin en la seva societat.

Aquest 2019 només han obtingut finançament 25 empreses catalanes de les 58 que es van presentar en un principi a l’àmbit de l’equity crowdfunding.

Entre aquestes 25 destaquen empreses com: Bionure (1,3 milions d’euros), Made Of Genes (1,2 milions d’euros), Devicare (1,6 milions d’euros),  Pangea Aerospace (0,9 milions d’euros) o Goodgut (0,5 milions d’euros).

Per sectors, en el període 2017-2019 l’àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions ha captat el volum d’inversió més elevat (44%), seguides de les ciències de la vida (39%) i la indústria (13% ).