• El Programa de Generació d’Idees fomenta l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i ajuda al personal investigador i doctorand de tots els àmbits científics del campus UAB a trobar la millor aplicació a la seva recerca.

Smart food es un terme que es refereix a la dieta basada en aliments sans a través de la conscienciació personal, tractant-se d’aliments que a través de l’aplicació de les noves tecnologies, veuen millorada la seva qualitat alimentària.

Aquest any, el programa ha definit quatre reptes relacionats amb aquest àmbit:

  • La reducció del malbaratament alimentari
  • La reducció de plàstics en les diferents etapes de la cadena agroalimentària
  • Disminuir l’ús d’antibiòtics en la producció ramadera
  • Fomentar la nutrició personalitzada de precisió, nutrigenòmica

El Programa de Generació d’Idees busca investigadors i investigadores que aportin solucions innovadores als reptes proposats, o d’altres proposats per ells mateixos. El programa finalitzarà amb un concurs final on el projecte més innovador i que millor doni solució als reptes proposats serà premiat amb una dotació econòmica i sis mesos d’incubació al Parc de Recerca UAB.

La iniciativa inclourà un laboratori d’idees, un programa d’emprenedoria i una etapa final de prototipatge i validació de les solucions als UAB Open Labs, la xarxa d’espais d’innovació oberta de la Universitat.

Fes click aquí per més informació