• Helsinki ha acollit el congrés de la European Business Angels Network (EBAN) el 3 i 4 de Juny.

Barcelona, 04 de juny de 2019. El congrés es celebra anualment i esta organitzat per la EBAN en cooperació amb els seus millors membres, entre els quals es troba la Business Angels Network de Catalunya (BANC) fundada per la patronal Cecot. El congres és un dels esdeveniments d’inversió privada més grans i internacionals d’Europa.

Després de 19 exitoses edicions, les últimes de les quals a Màlaga el 2017 i Sofia el 2018, aquest any la ciutat escollida per acollir l’EBAN Annual Congress el 3 i 4 de Juny,  va ser Helsinki, Finlàndia.

El director de la xarxa BANC i membre de Junta de la EBAN, Albert Colomer, representa la Business Angels Network de Catalunya a l’esdeveniment. La xarxa catalana continua estant present als grans esdeveniments del ecosistema inversor.

Un dels plats forts ha sigut el fòrum d’inversió, on una quarantena d’emprenedors han presentat els seus projectes als inversors. Cada emprenedor ha tingut 3 minuts per atraure l’atenció dels assistents.

EBAN Helsinki 2019, ha sigut una font de noves idees i tendències  per àngels inversors, emprenedors i creadors d’opinió més eminents del món, i va permetre la creació de xarxes i acords amb experts del camp.

Espanya és la tercera destinació més popular de talent tecnològic europeu, a més a més d’ocupar el cinquè lloc de la llista de les deu principals destinacions europees per a motors internacionals. Al 2018, 29 startups a Espanya van elevar les rondes d’inversió a més de 10 milions d’euros; 12 de les 29 startups tenen la seva seu a Barcelona. En conjunt, 1.300 milions d’euros van ser recaptats per startups espanyoles el 2018. Això suposa un augment del 46,08% respecte als 850 € milions en 2017.