• La Junta de la xarxa catalana d’inversors privats BANC tanca l’exercici 2018 amb un balanç positiu de la gestió desenvolupada el darrer any.

  • La xarxa també va aconseguir 585.000€ en préstecs tous per a sis projectes l’any 2018.

 

Terrassa, 14 de maig de 2019. La Junta Directiva de la Business Angels Network de Catalunya va celebrar la setmana passada la seva trobada anual de balanç de resultats aconseguits en el darrer exercici, analitzar la dinàmica de la xarxa i establir nous objectius.

Durant el 2018, la xarxa BANC ha contribuït a capitalitzar 424.000€ en equity, que es reparteixen en quatre operacions que han mobilitzat 310.000€ de business àngels i 114.000€ dels mateixos promotors. Els 424.000€ en equity equivalen a un 10% d’una valoració Post Money global de 4,1 milions d’euros en la qual els business àngels adquireixen el 7,5%. En quant a tramitacions d’ajuts, durant el 2018 es van aconseguir 585.000€ en préstecs tous, per a 6 projectes.

De forma agregada, en el conjunt dels darrers 15 anys, BANC ha contribuït a mobilitzar 204 bus¡ness àngels, en 94 operacions amb un promig de 2,7 business àngels per operació i 13,4 milions € (tant de fundadors com de business àngels) amb un promig de 142.000 € per operació.

La reunió anual de la Junta de la BANC va transcórrer després del Fòrum d’Inversió que la BANC i el Cercle Cecot de Joves Empresaris van organitzar el passat 30 d’abril a la seu de la Cecot a Terrassa; un acte conduit per Ninna Bach del Cercle de Joves i on es van presentar sis projectes empresarials.

Les sis empreses escollides van haver de superar un procés de selecció previ dut a terme per analistes de la xarxa BANC. Per tal de fer l’última selecció entre els nou finalistes, l’equip de consultors de la BANC també va organitzar una sessió de pitch per tal d’assessorar als emprenedors en com fer la presentació.

El fòrum va permetre generar el primer contacte entre els sis projectes i els inversors. Cada emprenedor va disposar de set minuts per presentar la seva proposta i cinc minuts per respondre les preguntes dels inversors assistents.

Els projectes presentats van ser:

  • BIKOO: empresa de bike Sharing que vol millorar la vida de les persones mitjançant la mobilitat compartida i sostenible. 
  • APPNORMALS: AppnormalsTeam és un estudi de disseny i desenvolupament de videojocs i aplicacions nascut a Barcelona amb èxit internacional.
  • SNACKSON: millora la facilitat i l’accessibilitat a la formació, gràcies a l’ús del microlearning, el Mobile Learning i la gamificació.
  • GOODGUT: Aporta solucions innovadores per prevenir les malalties digestives, especialment les de caràcter crònic, i millorar la salut dels pacients que les pateixen a tot el món.
  • SOCOURT: APP per a  esportistes amateurs que els permet generar i compartir contingut d’una manera molt innovadora, guardant jugades que volen recordar
  • AUTOTRADING FACTORY: Startup Fintech especialitzada en desenvolupar sistemes de trading automàtic.

 

 

Sobre BANC

BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació. A l’hora, BANC compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), i és membre de la Xarxa Espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).