[:ca]

Durant aquests 15 anys, BANC ha contribuït a injectar 11,8 K d’€ en l’equity d’una setantena de projectes.

Ha aportat 5,2 milions d’euros addicionals en préstecs participatius.

En total BANC ha mobilitzat 165 Business Angels en 88 operacions d’inversió.

Barcelona, 7 de maig de 2018. Aquest any, la Business Angels Network de Catalunya celebra que des de fa 15 anys han contribuït a mobilitzar 165 Business Angels en 88 operacions d’inversió, generant una injecció acumulada de 11.8 Milions d’€ en l’equity de 69 projectes. Tanmateix, també han aportat més de 5,2 Milions d’€ en finançament addicional per altres 57 projectes innovadors, majoritàriament en préstecs participatius ENISA.

Entre les companyies que han contribuït a finançar durant els anys d’activitat de la xarxa es troben Billage,  un programa de gestió que es dedica a unificar la facturació, el CRM i la gestió de projectes de pymes i autònoms i Minoryx, una empresa de biotecnologia escènica clínica que lidera el desenvolupament de les noves teràpies per X-ALD, entre d’altres.

Durant l’any 2017, 338 emprenedors han contactat amb BANC per obtenir assessorament i suport en l’accés al finançament. BANC ha aconseguit 1.4 M d’€ entre equity i préstecs participatius de 9 projectes empresarials en 12 operacions de finançament. El valor global (Post Money Value) generat equival a 7,3 Milions d’€.

BANC està desenvolupant les activitats d’enguany sota el lema “Financem la innovació; capitalitzem el talent”, que prendrà especial rellevància en un acte de celebració pública a finals d’any. En aquests moments, la xarxa està desenvolupant serveis per als usuaris com ara el Pitch davant d’inversors internacionals al congrés anual de l’EBAN, que tindrà lloc a Sofía (Bulgària) el pròxim mes de juny. D’altra banda, també estan gestionant crèdits promocionals de l’Amazon Web Services, un programa dissenyat per oferir a les start-ups els recursos necessaris per al seu creixement exponencial.

Sobre BANC

BANC, primera xarxa catalana de Business Angels, va néixer com a iniciativa de la patronal Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (AUTOOCUPACIO) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). BANC està integrat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), és membre de la Asociación Española de Redes de Business Angels (AEBAN), de l’ European Business Angels Network i es membre promotor d’Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).

[:]