[:ca]

Albert Colomer, director de la xarxa BANC i del Centre de Reempresa, ha estat escollit recentment com a personalitat empresarial de l’any per l’audiència de la cadena EuroNews, el canal de notícies d’Europa que s’emet en 12 idiomes i arriba a més de 100 països d’arreu del món.

Euronews va demanar als seus seguidors a les xarxes socials que votessin sobre quines persones creien que havien de ser considerades les personalitats de l’Any 2017 en àmbits tan diferents com en la innovació, la cultura, el món empresarial, la UE o l’esport.

Colomer ha aconseguit un 51% dels vots en la seva categoria, competint amb altres personalitats com Tuomas Mustonen, CEO de PAPTIC que ha desenvolupat unes bosses verdes amb un nou material format per fibra de fusta i una petita quantitat de bioplàstics; Lisa Lang, fundadora de Elektrocouture, una empresa del sector de la moda que ha revolucionat el sector combinant l’alta costura i la tecnologia; Ann-Charlotte Söderlund Björk, advocada especialitzada en ajudar als empresaris a protegir els seus drets de propietat intel·lectual i Philip Oosterlinck, consultor de DYSO, que ajuda a empreses europees amb dificultats per sobreviure.

Entre els guardonats d’altres categories destaquen Elon Musk (conegut per voler fer arribar humans a Mart), Oxfam (reconeguda per publicar una llista de paradisos fiscals a Europa), l’equip de futbol d’Islàndia (aquest any serà la primera vegada que participa en un mundial) o Salvador Sobral (conegut per guanyar Eurovisió i defensor dels drets humans).

El Reconeixement coincideix amb el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017 de la Comissió Europea que va rebre fa poques setmanes Reempresa i que reconeix aquelles polítiques innovadores a nivell nacional, local, o regional que promouen la fundació i el creixement de les empreses.

 

[:]