• La Business Angels Network de Catalunya remarca que el 79% de les inversions a l’estat són locals i el paper de Barcelona com a ecosistema emprenedor.

  • L’esdeveniment de la NACO, l’associació canadenca, reuneix més de 500 inversors internacionals.

Barcelona, 17 d’octubre de 2017.  Més de 500 Business Angels de més de 12 països s’han reunit del 2 al 5 d’octubre a Canadà en un dels esdeveniments internacionals d’inversió privada més importants del continent americà.

La National Angel Capital Association (NACO), l’única associació industrial nacional per a Business Angels al Canadà, ha organitzat el World Event Investment Summit, un esdeveniment que ha comptat amb la presencia de BANC com a representant de la inversió privada a Catalunya i Espanya.

Albert Colomer, director de la Business Angels Network de Catalunya, va protagonitzar una taula rodona amb altres personalitats del sector inversor a Europa. El director de la xarxa va respondre varies preguntes que van servir a la audiència per entendre com evoluciona el sector a Espanya i si aquest és cada vegada més global.

Així doncs, és va poder apreciar que tot i que la inversió a startups estrangeres és cada vegada més important, la inversió realitzada per Business Angels a Espanya continua sent majoritàriament local. El número d’inversions efectuades a entitats amb seu a Espanya van representar el 79% el 2016.

El 43% de les inversions van ser per a empreses en fase llavor, el 36% per a empreses en fase startup, i la resta en empreses de fases més avançades.

La xarxa BANC també va remarcar el paper de Barcelona com ecosistema emprenedor, on més de 300 empreses són creades cada any, sumant-se a les més de 2000 startups existents.

L’esdeveniment de la NACO ha esdevingut una gran oportunitat per compartir coneixements i per generar contacte entre les diferents xarxes internacionals.