• Experts internacionals del Capital Risc, entre els quals es troba el català Albert Colomer, debaten a l’E!nnoVest Forum

 

Barcelona, 24 de maig de 2017. Barcelona va reunir els principals agents mundials del capital risc. Entre els quals, en Albert Colomer, director de BANC Business Angels de Catalunya.

El Programa EUREKA InnoVest, el programa europeu d’inversió que té com a objectiu augmentar la conscienciació per la inversió i promoure les PIMES innovadores més prometedores, va arribar a la cinquena etapa celebrant un fòrum d’inversió a Barcelona, el E!nnoVest Venture Forum.

Per obrir l’esdeveniment, es va viure un gran debat conduit per en Farley Duvall, CEO de White Bull, i en el qual van participar grans personalitats del sector. Al debat es va parlar dels factors clau de l’èxit emprenedor. A més, en Albert Colomer va explicar l’estat de l’ecosistema emprenedor català.

 Com a conclusions del debat, podem remarcar que les empreses que estan en fase llavor necessiten començar a facturar aviat per crear el primer interès en l’inversor. La facturació demostra que el producte te una certa demanda i que aporta valor a certs clients. Per això, la facturació és una de les claus que fan que els inversors comencin a valorar un projecte, i és molt important saber com evolucionarà i quins seran els clients potencials que la faran créixer.

Un altre de les claus és la escalabilitat i la importància de que els emprenedors tinguin clar el model de negoci i la evolució esperada de la facturació.

A Catalunya existeix un ecosistema sòlid. Hi ha un suport de les institucions en forma de fons públics i programes d’emprenedoria que s’encarreguen de millorar la qualitat dels projectes.

Els esdeveniments sectorials més forts del món que es desenvolupen a Barcelona, com el Mobile World Congress o el 4YFN, contribueixen a la solidificació de l’ecosistema i a la atracció de fons internacionals.

A més, molts centres i empreses venen a Catalunya gràcies a la competitivitat salarial i el talent present a l’estat.

L’E!nnoVest va estar organitzat per EUREKA en cooperació amb la EBAN, la EBN i TechTour.