• Les conclusions de l’Informe Halo Report 2016 recullen un descens de les valoració d’empreses i un increment de la ronda d’inversió mitjana als EUAS

 

  • Albert Colomer, EBAN Board Member, convidat al principal esdeveniment mundial a San Francisco, organitzat per l’Angel Capital Association (ACA)

 

Barcelona, 01 de maig de 2017. L’actualització 2016 de l’estudi Halo Report, presentat ahir com a primícia mundial a San Francisco, recull les darreres dades de inversió en etapes inicials als EUA, així com els rànquings d’inversió per territoris, xarxes i sectors, marcant una tendència de creixement de la ronda d’inversió mitjana, de 850.000$ a 950.000$ i un descens de la valoració prèvia de les inversions de 4,6M$ al 2105 a 3,6M$ al 2016. La xarxa més activa als EUA ha estat Central Texas Angel Network, desbancant, New York Angels i Houston Angels, unes les més actives l’any passat.

L’Angel Capital Association (ACA), que compta amb més de 13.000 inversors i més de 250 grups d’inversors, ha organitzat el principal esdeveniment mundial de inversió privada, que va reunir més de 750 inversors a San Francisco.

Albert Colomer, director de Business Angels Network de Catalunya, únic representant espanyol a la GBAN Global Business Angels Network, aliança mundial per a la inversió en etapes inicials, va ser convidat per compartir novament la metodologia d’inversió i donar a conèixer els bons resultats globals de la xarxa en el marc de l’International Exchange Workshop,.

“El finançament de més de 2 milions d’euros aconseguit el darrer any són motiu d’orgull per l’ecosistema català. Les nostres inversions en start-ups estan en línia amb els 127.000$ que co-inverteix de mitjana cada grup de Business Angels en una startup als EUA” – va expressar en conèixer les darreres dades de l’estudi anual Halo Report 2016, que ha estat presentat en el marc d’aquest congrés.

L’esdeveniment va servir per compartir les millors pràctiques en la inversió Business Angel, discutir les darreres dades i tendències en la inversió, analitzar l’efecte Trump en el ecosistema inversor i escoltar les presentacions magistrals dels principals inversors internacionals, entre ells la família Drape – tres generacions de inversors privats – i destacant el creixement de sectors com Heathcare, Impact Investing, i Science Based.

Com a informacions rellevants del mercat estatunidenc podem subratllar els 127.000$ que inverteix de mitjana cada grup de Business Angels que co-inverteixen conjuntament en una startup, el fet de que les dones emprenedores que obtenen capital privat representen el 17 % del total, o la notable millora en els coneixements dels inversors a l’hora de negociar el pacte de socis.