• Aproximadament el 50% d’aquests 2,61M€ procedeixen de préstecs participatius, mentre la resta equival a capital.

 

  • Tancades 27 operacions durant l’any, generant una important injecció de capital a la petita i mitjana empresa catalana.

Barcelona, 19 d’abril de 2017. BANC, la Business Angels Network de Catalunya, anuncia el resultat global d’operacions aconseguit durant l’exercici 2016. Els resultats són molt positius, arribant a la xifra rècord de 2,61 milions d’euros. Aquests es reparteixen al 50% entre els generats a través de préstecs participatius i els generats a través d’operacions de capital.

S’han tancat un total de 27 operacions, les quals han servit per ajudar a créixer a empreses de diferents sectors.

Josep Franch, Analista d’Inversions de la xarxa recalca la importància del creixement de l’empresa tradicional catalana orientada clarament a l’exportació i generació de productes d’alt valor afegit.

Entre aquestes empreses podem remarcar Cellers Melis, empresa vitivinícola que comercialitza els seus vins d’alta gamma a través d’internet als Estats Units. Un altre exemple és Lendel Media Solutions, companyia especialitzada en l’ús de sistemes avançats de detecció hyperespectral per a usos i aplicacions en àrees de seguretat, gestió civil d’emergència pública, gestió d’infraestructures lineals, estudi de línies elèctriques i estudi dels recursos naturals en el subsòl. Compta amb clients a tot el món i una plataforma de processament de dades que la fa altament escalable.

El coordinador de BANC, l’Àlex d’Espona, es mostra content amb el resultat i és optimista en quant a la perspectiva de creixement del sector i la qualitat de les empreses invertides.

És per això que la xarxa continua treballant per aportar el màxim valor als seus inversors, tot maximitzant l’eficiència del capital en la tramitació i obtenció de préstecs participatius orientats al creixement i expansió.

Sobre BANC

BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). A l’hora, BANC compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), i és membre de la Xarxa Espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).