• Aproximadament el 50% d’aquests 2,61M€ procedeixen de préstecs participatius, mentre la resta equival a capital.

 

  • Tancades 27 operacions durant l’any, generant una important injecció de capital a la petita i mitjana empresa catalana.

Barcelona, 19 d’abril de 2017. Business Angels Network de Catalunya, la Business Angels Network de Catalunya, anuncia el resultat global d’operacions aconseguit durant l’exercici 2016. Els resultats són molt positius, arribant a la xifra rècord de 2,61 milions d’euros. Aquests es reparteixen al 50% entre els generats a través de préstecs participatius i els generats a través d’operacions de capital.

S’han tancat un total de 27 operacions, les quals han servit per ajudar a créixer a empreses de diferents sectors.

Josep Franch, Analista d’Inversions de la xarxa recalca la importància del creixement de l’empresa tradicional catalana orientada clarament a l’exportació i generació de productes d’alt valor afegit.

Entre aquestes empreses podem remarcar Cellers Melis, empresa vitivinícola que comercialitza els seus vins d’alta gamma a través d’internet als Estats Units. Un altre exemple és Lendel Media Solutions, companyia especialitzada en l’ús de sistemes avançats de detecció hyperespectral per a usos i aplicacions en àrees de seguretat, gestió civil d’emergència pública, gestió d’infraestructures lineals, estudi de línies elèctriques i estudi dels recursos naturals en el subsòl. Compta amb clients a tot el món i una plataforma de processament de dades que la fa altament escalable.

El coordinador de Business Angels Network de Catalunya, l’Àlex d’Espona, es mostra content amb el resultat i és optimista en quant a la perspectiva de creixement del sector i la qualitat de les empreses invertides.

És per això que la xarxa continua treballant per aportar el màxim valor als seus inversors, tot maximitzant l’eficiència del capital en la tramitació i obtenció de préstecs participatius orientats al creixement i expansió.

Sobre Business Angels Network de Catalunya

BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). A l’hora, Business Angels Network de Catalunya compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), i és membre de la Xarxa Espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).