• L’edifici del Johannesburg Stock Exchange va reunir vint convidats internacionals per posar en marxa la xarxa africana ABAN.
  • El terrassenc Albert Colomer, un dels experts convidats a la taula rodona, va aportar la seva experiència en el sector.

Barcelona, 04 d’abril de 2017. A l’Àfrica, la inversió realitzada a través de Business Angels està vivint la seva infantesa. Dit això, ja existeixen varies organitzacions pioneres per tot el continent que lideren l’assessorament, mentoratge i finançament d’startups. S’espera que la inversió privada sigui un dels grans motors de creixement econòmic a l’Àfrica en un futur no tan llunyà.

Per tal de debatre sobre l’estat de la inversió privada a l’Àfrica i el full de ruta que deu seguir, l’ABAN (African Business Angels Network) va reunir una vintena d’inversors africans i una vintena d’experts internacionals. Albert Colomer, director de la Business Angels Network de Catalunya (BANC), va aportar la seva experiència de més de 15 anys en el sector.

La reunió va servir per posar en marxa l’ABAN i per estudiar els principals reptes i oportunitats que el continent pot aportar als inversors. L’interès d’aquests ha crescut degut a l’increment de talent emprenedor a l’Àfrica.

Per això, actualment ja existeixen més de 40 grups d’inversió al continent. La trobada va servir per debatre sobre els diferents models de negoci utilitzats per aquests grups i veure quins poden ser més efectius.

També, es va remarcar la importància de compartir coneixements, del networking entre inversors, del paper dels governs, del període post-invesment, i dels costos de transacció.