El World Business Angels Investment Forum (WBAF) celebrat a Istanbul va reunir tot l’ecosistema inversor Mundial

Albert Colomer, membre del Board de la Eban i director de Business Angels Network de Catalunya, present a l’esdeveniment

Istanbul, 14 de Febrer de 2017. Desprès de l’èxit del primer World Business Angels Investment Forum (WBAF) celebrat al 2016, aquest any despertava expectatives. El fòrum s’ha celebrat a Istanbul i s’ha centrat en les opcions que tenen les empreses per potenciar la innovació i aportar més valor a través de les associacions amb business angels, startups i PYMES.

L’esdeveniment, que ha comptat amb més de 100 experts mundials que han participat en varies taules rodones i presentacions, ha proporcionat varis titulars.

Albert Colomer, director de Business Angels Network de Catalunya i membre del Board de la EBAN, ha participat en dos d’aquests, debatent diferents qüestions com les conseqüències del Brexit a l’ecosistema de la inversió privada i l’efecte del Global Youth Empowerment Fund sobre el finançament de projectes.

La inversió privada i el capital risc estan creixent considerablement a nivell mundial. Durant aquest primer trimestre, els fons de Venture Capital han representat gairebé el 17% dels fons invertits, més del doble de la seva quota de fa cinc anys.

L’esdeveniment també ha transmès la importància del paper de l’Angel Investment, recordant que més del 90 % de les inversions en les fases inicials de creixement de les empreses a Europa procedeixen de Business Angels.

Albert Colomer, membre del Board de la EBAN, a la cerimònia de lliurament dels premis mundials a l’excelencia del World Business Angels Investment Forum a Istanbul.

La dimensió del mercat d’inversió en empreses de nova creació és de més de 5.700 milions d’euros a Europa i més de 20.000 milions de dòlars als EUA i Canadà. S’espera que la mida total del mercat superi els 50.000 milions de dòlars al 2020.

També s’ha recordat que més del 96% de l’economia mundial està impulsada per les PIMES, startups i emprenedors.

En paraules d’Albert Colomer, board membre de la EBAN, molts governs ja han entès la importància de la inversió en la creació de nous llocs de treball i en el foment de justícia social, i per tant han posat en pràctica noves regulacions que proporcionen incentius fiscals per als Business Angels i per les empreses de nova creació.

Sobre Business Angels Network de Catalunya

Business Angels Network de Catalunya, primera xarxa catalana de Business Angels, va néixer com a iniciativa de la patronal CECOT i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (AUTOOCUPACIO) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). Business Angels Network de Catalunya està integrat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), es membre de la Asociación Española de Redes de Business Angels (AEBAN), de l’ European Business Angels Network i es membre promotor d’Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).