• La inversió a Europa  l’any en curs superarà els 6 bilions d’euros.

Zagreb, 29 de novembre 2016. Aquesta setmana, la xarxa europea de Business Angels (EBAN) ha celebrat la trobada anual més important de l’ecosistema emprenedor, l’EBAN Winter University, a la gran sala d’òpera Vatroslav Lisinski de Zagreb (Coràcia). Han estat dos dies de presentacions, networking, best practices i previsions del sector de la inversió privada que ha comptat amb el suport de la Xarxa de Business Angels de Croàcia i en cooperació amb la ciutat de Zagreb.

En aquesta edició  han  assistit 1700 participants, 400 inversors privats, prop de 100 start-ups i de 500 estudiants de tota Europa.

eban_01

 

L’EBAN Winter University ha esdevingut un dels principals punts de trobada de les diferents xarxes de business angels d’Europa i, en aquesta ocasió, Espanya ha estat representada per la Business Angels Network Catalunya (BANC) en les figures del seu director, Albert Colomer, i el coordinador de BANC, Àlex d’Espona.
Els dos representants van poder gaudir prèviament del Global Investment Forum, on van presenciar l’exposició de 18 projectes emprenedors, dels quals 11 eren espanyols.

img-20161129-wa0000

 

Els assistents invitats a l’EBAN Winter University han pogut gaudir de varies ponències sobre emprenedoria i tendències relacionades amb el sector inversor. El volum d’inversió total continua creixent tal i com demostren els 6 bilions d’euros que es van invertir a Europa durant l’any anterior.

L’apertura de l’esdeveniment ha estat protagonitzada per Davorin Stetner i Candace Johnson, els presidents de la Xarxa de Business Angels de Croàcia  i de la EBAN, que han donat pas a la presidenta de Croàcia i a l’alcalde de la ciutat de Zagreb. L’anècdota d’aquest any l’ha protagonitzat el cantant del grup Iron Maiden, Bruce Dickinson, qui ha estat convidat a participar en la seva condició d’influencer i que ha tancat la seva intervenció  aconsellant als assistents que “Ideas are like mosquitos – you need to catch them!”

Les conferències del matí han donat pas a una dinàmica de taules rodones que han despertat l’interès de la majoria d’assistents de les que destaquem  quatre: la que ha debatut sobre el paper dels governs a l’hora de fomentar l’emprenedoria;  una segona que ha reunit als millors business angels per a que expliquessin els seus secrets a l’hora d’invertir;  una taula sobre la importància de la globalització en els negocis i una quarta sobre l’emprenedoria espacial. A més, hem pogut saber que Màlaga serà la propera seu per la EBAN Winter University del 2017.

sasacvetojevic

Finalment els emprenedors seleccionats han pogut participar d’una sessió de pitchs, on han presentat els seus projectes de manera ràpida i concisa.

L’EBAN Winter University ha servit per realitzar l’acte de clausura de la Business Angel Week, un període de temps intens que ha potenciat 900 esdeveniments en 60 països d’arreu del món.

   Sobre BANC

BANC, primera xarxa catalana de Business Angels, va néixer com a iniciativa de la patronal Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (AUTOOCUPACIO) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). BANC està integrat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), és membre de la Asociación Española de Redes de Business Angels (AEBAN), de l’European Business Angels Network i és membre promotor d’Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).

 logo-baweek-2015