Els projectes seleccionats rebran un finançament públic de fins el 50% del total dels fons necessaris

Innova Global vol incentivar la inversió privada per a nous negocis en el marc de l’estratègia RIS3CAT que necessitin una aportació de capital d’entre 300.000 euros i 8 milions d’euros

El conseller Baiget confia que iniciatives com aquesta ajudin a “consolidar i, en la mesura del possible, accelerar la recuperació econòmica del país”

Aquesta iniciativa es posa en marxa a través d’AVANÇSA, confirmant-se així el seu nou rol d’impulsora de nous negocis amb un alt valor afegit

La Generalitat ha presentat avui Innova Global. Es tracta d’una línia de cofinançament dotada amb 25 milions d’euros destinada a projectes empresarials innovadors o de clara vocació internacional emmarcats en els 7 àmbits de l’estratègia RIS3CAT: Indústria alimentària; Indústries de la química, energia i recursos; Sistemes industrials; Indústria del disseny; Indústries de la mobilitat sostenible; Indústries de la salut i ciències de la vida, i Indústries culturals i basades en l’experiència.

Aquesta línia de cofinançament, posada en marxa a través d’AVANÇSA, pretén mobilitzar la inversió privada en un segment d’empreses que no acostuma a centrar l’interès d’aquests inversors: el de nous negocis que necessiten un capital d’entre 300.000 euros i 8 milions d’euros. Per aconseguir-ho, el sector públic coinvertirà (fins el 50%) amb d’altres inversors privats en forma de capital o de préstec participatiu. Amb tot, la previsió és que aquest mecanisme permeti mobilitzar al voltant de 100 milions d’euros en crèdit.

Continue reading

Font: www.govern.cat