Foto4El passat dilluns 20 de juny es va celebrar a Tarragona l’acte de clausura dels programa “Enginy”. El programa va estar adreçat a una vintena de joves emprenedors, adherits a “Garantia Juvenil”, interessats en iniciar-se dins l’àmbit turístic, creant una empresa o preparant una oferta per treballar com a freelance.

El programa ha constat de dues parts: una primera part en la que els participants han rebut 150 hores de formació, dirigides per experts professionals. Una d’aquestes sessions va ser impartida pel Marc Vila, analista de projectes de Banc. A la sessió es va assessorar als emprenedors en la preparació d’un elevator pich, per poder presentar el seu projecte davant d’un públic inversor amb garanties d’èxit, tanmateix van rebre informació sobre l’alternativa de la inversió privada per buscar finançament pel seu projecte. A la segona part del programa, amb l’ajuda d’uns tutors, desenvolupaven el seu projecte empresarial per poder posar-lo en marxa.

Aquest programa s’ha realitzat gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal del Tarragonès i la Fundació Cp’Ac, ha comptat també amb la col·laboració activa de la xarxa Busines Angels Network Catalunya. El programa ha estat cofinançat pel Departament d’Empresa i Coneixement, de la Generalitat de Catalunya, i pel Fons Social Europeu.

Foto2

A l’acte de clausura hi varen assistir Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, Carme Mansilla, delegada territorial del departament d’Empresa i Coneixement i Albert Colomer, director de Business Angels Network de Catalunya.

D’entre els projectes participants, cinc van ser seleccionats per presentar-los davant el públic assistent a l’acte de clausura, d’aquests, dos van aconseguir una menció honorifica.

Els treballs finalistes foren els següents:

Noemí Rodríguez Batalla

Projecte: Tàrraco Art Vivus

Eduard Rodríguez  Pérez

Projecte:Ecointegra’t

Premiat com el millor Investment Readiness model de negoci del programa Enginy

Álvaro Sánchez  Martínez

Projecte: Taberna Valquíria

Albert Díaz García

Projecte: Tàrraco espectacles Romans

Premiat com el millor Investment Readiness Elevator Pitch del programa Enginy

Lídia Figueras Segalà

Projecte: Gaia Rail

Font: Business Angels Network de Catalunya