Via EmpresaEl sector i la fase on es troba l’empresa són clau a l’hora de decidir on buscar uns diners que cal tenir molt clar a què es destinaran

“El primer que s’hauria de trobar són clients i facturar. Quan ja no pots finançar el creixement amb els clients és quan has de buscar finançament”. Oriol Sans, director de Finançament d’Acció, recorda entrevistat per VIA Empresa que buscar diners “és una feina esgotadora i desfocalitzadora de l’activitat real de la companyia, que ha de ser incrementar vendes o trobar clients”.

Tot i així, la recerca de finançament segueix sent una de les activitats més importants per als emprenedors, motiu pel qual al Bizbarcelona dels propers 1 i 2 de juny trobaran el consell de diversos experts en la matèria. Al capdavall, no tots els diners són iguals ni tots els projectes necessiten el mateix.

Les diverses opcions de la inversió privada
“Quan una empresa no té una generació de caixa suficient per tornar un préstec s’ha de finançar amb capital i no amb deute bancari”, argumenta Sans. Aquest finançament té l’avantatge que “no s’ha de tornar en els propers anys i li dóna una major estabilitat”. Àlex d’Espona, coordinador de Business Angels Network Catalunya (Business Angels Network de Catalunya), constata que la banca tradicional és una opció més difícil per a les startups perquè són “companyies sense un històric i amb un risc elevat”.

Continue reading

Font: VIA EMPRESA