imatge blogEl passat dia 2 de desembre es va celebrar a València el Congreso Nacional de Business Angels i la I Edición de los Premios Big Ban angels. Aquest esdeveniment va reunir a més de 300 assistents, comptant amb la presència dels business angels i agents més representatius  del sector a nivell estatal.

Congreso bigban 2015_1

BANC  va participar al congrés representat pel seu director. Albert Colomer va formar part de la taula rodona “Dónde invierten nuestros vecinos. Ecosistema global”, analitzant la situació actual i l’evolució del sector des de la seva experiència de més de quinze anys dirigint una xarxa d’inversors. La sessió va estar moderada per Enrique Penichet, Cofundador de Sinensis Capital i BBooster, també van participar Rodrigo Martínez de Point Nine Capital i Guzmán Díaz de Associate at Index Ventures.

Entre les diferents dades que ha aportat el congrés cal destacar que, fins  aquest moment la inversió privada total en startups s’ha incrementat en un 26% aquest any i es preveu que arribi als 600 milions d’euros. Madrid i Barcelona continuen liderant la inversió, però la Comunitat Valenciana es consolida amb un creixement del 32% respecte a la creació percentual de startups. Els sectors, a nivell nacional, amb més volum d’inversió són el e-commerce, comunicació i missatgeria, companyies de mòbils i fintech. Les quantitats invertides per projecte es situen entre els 30.000 i els 200.000 euros, però es considera molt important diversificar les inversions per així assumir menys riscos. Tomàs Guillén, president de Big Ban Angels va assenyalar a la seva intervenció que, “es importante coinvertir y diversificar las inversiones para minimizar los riesgos. El business angel ha de ser creativo y estar preparado para asumir los fracasos, pero no se necesita un gran capital. Hoy por hoy, con aportaciones a partir de 3.000 euros se puede empezar a invertir”

Com a cloenda del congrès es va celebrar la I Edición de los Premios Big Ban angels, que ha reconegut tres categories: la trajectòria business angel, la startup que més a seduït als inversors, i la millor desinversió de l’any.

Els guanyadors han estat l’empresari madrileny i inversor privat en projectes innovadors Raul Mata, l’agència de viatges online Traventia.com i l’empresa valenciana de videojocs Akamon.