Escollits nova Presidenta i nous membres del Board de la EBAN en el Congrés anual de l’entitat a Dublín

Albert Colomer, Director de BANC, reelegit com a membre del Board i premiat com a membre honorífic

Els passats dies 19 i 20 de maig va tenir lloc a Dublín el Congrés anual de la EBAN, la xarxa Europea de business angels. Més de 350 agents europeus o entitats vinculades amb els inversors privats es trobaven un any més per debatre les noves tendències del sector dels business angels a Europa. No obstant, la trobada d’aquest any albergava una novetat important: l’elecció d’un nou President i els nous membres del Board de l’organització pels anys 2014-2016.

Les eleccions de la EBAN van tenir lloc durant l’Assemblea General de l’entitat celebrada en el congrés. El portuguès Paulo Andrés va cedir la Presidència de la EBAN a Candace Johnson, Presidenta de Sophia Business Angels (França). Pel que fa a la configuració del nou Board de la EBAN, el català Albert Colomer, Director de la Xarxa de Business Angels Network de Catalunya (BANC),  va ser reelegit junt amb 13 membres més.

Durant la cerimònia d’entrega de premis del congrés, Colomer també va rebre un premi honorífic de la EBAN per ser un dels membres més involucrats i compromesos amb l’entitat des de fa més 10 anys i per haver contribuït més en el desenvolupament del sector dels business angels a Europa. Albert Colomer va fundar la primera xarxa privada de business angels a Espanya a finals del 2002, Business Angels Network de Catalunya (BANC), que actualment encara dirigeix.

Tanmateix, el congrés va donar el tret de sortida al Startup Investors Manifesto, un recull d’accions i polítiques consensuades pels inversors europeus per incrementar el mercat europeu de la inversió privada en startups de 7,5 milions d’euros actuals (format per business angels i petits fons de capital risc) a 15 bilions d’euros el 2017, un creixement de la inversió que s’espera que contribueixi amb 1,5 milions de llocs nous de treball.