El Fòrum d’Inversió d’ACCME ha reunit aquest matí a 7 emprenedors innovadors en l’àmbit cultural i creatiu i a una quarantena d’inversors a les instal·lacions de BCD.

Les dues entitats organitzadores, la xarxa de Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) i Barcelona Centre de Disseny (BCD), han firmat un conveni de col·laboració al finalitzar l’acte.

Aquest matí, dia 27 de març de 2014, a l’edifici Disseny HUB Barcelona de Glòries, ha tingut lloc el Fòrum d’Inversió d’ACCME, del sector de les Indústries Culturals i Creatives (ICC). L’acte, organitzat per la xarxa Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) i Barcelona Centre de Disseny (BCD), ha comptat amb la presència dels 7 millors projectes culturals i creatius del moment, una quarantena d’inversors privats, entitats i mitjans de comunicació.

Les 7 empreses emprenedores seleccionades, que busquen entre 50.000€ i 300.000€ de capital, han presentat les seves oportunitats d’inversió als 40 business angels assistents.  Les propostes han estat APPARENTIA DESIGN, iCLASSICS PRODUCTIONS, BEBOOKNESS, ARTINPOCKET, EL NAN CASTELLER, TRENDZO i BIMETICA. El Fòrum d’Inversió ha ofert una varietat de projectes molt àmplia i de molt nivell, d’àmbits tant diversos com les noves tecnologies,  moda, editorial, arquitectura i art.

L’acte ha comptat amb la presència de Faustino Díaz, Subdirector General de Promoción de Industrias Culturales y Mecenazgo del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, entitat que per tercer any consecutiu dóna suport al programa ACCME (Ángeles y Cultura para la Creación de Más Empleo). El programa ACCME ha preparat a emprenedors del sector cultural i creatiu, 7 dels quals han acabat presentant al Fòrum d’Inversió del final de programa.

En l’obertura de l’acte, també ha participat l’Edgar Garcia, Director de l’Àrea de Desenvolupament  Empresarial de l’ICEC, i Isabel Roig,  Directora General de BCD . Al finalitzar el Fòrum, s’ha produït un espai de networking entre inversors i emprenedors. Mentrestant, Antoni Abad, President de Business Angels Network de Catalunya i de CECOT, i Isabel Roig, han firmat un conveni de col·laboració entre Business Angels Network de Catalunya i BCD.

Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya), xarxa creada el 2002 i pionera de business angels a Espanya, és una associació de business angels que posa en contacte a emprenedors que busquen finançament amb inversors privats. Entre les seves activitats més destacades, actualment promou la inversió en l’àmbit cultural i creatiu, donat el seu potencial de creixement.

Barcelona Centre de Disseny (BCD) es l’impulsora del programa MID (Mercat d’Idees de Disseny), que fomenta l’emprenedoria creativa mitjançant la creació d’oportunitats de negoci entre emprenedors, creatius, empreses i inversors. L’objectiu del MID és convertir els projectes participants en productes o serveis de mercat, ja sigui a través d’una empresa que els adquireixi, o via un inversor que doni suport a un emprenedor per crear o ajudar a créixer un projecte empresarial.