L’acte va ser organitzat per Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya), Reus Desenvolupament Econòmic (REDESSA) i Reus Capital de Negocis.

 Assessores de Garrigues van explicar de primera mà les novetats i l’augment d’avantatges fiscals per business angels de la Nova Llei d’Emprenedoria.

Ahir al matí a la seu de REDESSA, a Reus, es va celebrar una jornada sobre les novetats i avantatges fiscals que contempla la Nova Llei d’Emprenedoria en referència, especialment, a les deduccions fiscals per business angels.

L’acte, organitzat per la xarxa Business Angels Network de Catalunya, REDESSA i Reus Capital de Negocis, va consistir en una conferència impartida pel bufet d’advocats i assessors tributaris de Garrigues davant d’un grup d’inversors locals. Els objectius de la trobada van ser informar sobre les deduccions fiscals per business angels, dinamitzar la formació d’un club d’inversors privats de Reus i donar continuïtat al primer Reus Fòrum d’Inversió celebrat el passat 25 d’abril.

Les novetats fiscals per inversors privats en la Nova Llei d’Emprenedoria 14/2013 del 27 de setembre, de suport als emprenedors i la seva internacionalització, es produeixen en dos conceptes de l’IRPF. El primer d’ells, una deducció fiscal del 20% per la inversió temporal en empreses de nova creació, amb una base màxima de deducció de 50.000€. Aquesta deducció es podrà aplicar quan les empreses invertides compleixin els requisits establerts per la llei i la base no hagi gaudit ja d’una deducció autonòmica pel mateix concepte. En segon lloc, els guanys patrimonials derivats de la transmissió d’accions o participacions de la inversió en aquestes empreses, quedaran exempts de tributació sempre i quan el import total obtingut es reinverteixi en adquisició d’accions o participacions de noves empreses.

L’acte va comptar amb la presència de Marc Arza, Regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus; Jordi Prats, Administrador de Reus Capital de Negocis; i Àlex d’Espona, Coordinador de Business Angels Network de Catalunya. Com a cloenda de la sessió, va tenir lloc una trobada de networking, per facilitar el contacte i les sinèrgies entre els business angels presents a l’acte.

Font: Business Angels Network de Catalunya