INVER tindrà 11 accions, entre sessions d’assessorament, formatives i un fòrum d’inversió; repartides entre Catalunya, Madrid i Balears; i arribarà a uns 500 usuaris.

L’objectiu és promoure la creació d’empreses o noves línies de negoci en empreses de sectors o activitats vinculades al medi ambient.

Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) i la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, posen en marxa la primera edició del programa “INVER, Invierte en Verde”. L’objectiu del projecte és promoure la creació d’empreses o noves línies de negoci en empreses de sectors o activitats vinculades al medi ambient, a través de la inversió privada procedent dels business angels com a font de finançament.

El programa de INVER arribarà a 517 usuaris i tindrà 11 línies d’actuació, entre accions formatives, assessoraments i esdeveniments, per a captar, formar i finançar empreses emprenedores o noves línies de negoci de sectors o activitats vinculades al medi ambient. Durà a terme llurs accions en tres places diferents: Catalunya, Madrid, i Balears.

David Garrofé (Business Angels Network de Catalunya) en l’acte de signatura de la col.laboració amb la Fundación Biodiversidad el passat 17 de setembre a Madrid

INVER ja està obert i tindrà lloc fins a principis de setembre del 2014. Les línies d’actuació culminaran amb un fòrum d’inversió final. Allí hi exposaran els millors projectes verds que hagin format part del programa davant d’una quarantena de business angels.

“INVER, Invierte en verde” s’ha incorporat a la Red Emprendeverde, una plataforma d’emprenedors i inversors especialitzada en el negoci verd. La xarxa és una iniciativa de la Fundación Biodiversidad per a fomentar la creació i consolidació d’empreses o noves línies de negoci en activitats vinculades al medi ambient. Pot ser membre de la xarxa tot aquell emprenedor, inversor o interessat en l’emprenedoria en verd. És a dir, tots aquells interessats en aprofitar les oportunitats econòmiques vinculades a la protecció del medi ambient.

Business Angels Network de Catalunya, institució que posa en contacte business angels i emprenedors que cercen finançament, estudia oportunitats d’inversió en tots els sectors. Des de la seva constitució fins al 2012, Business Angels Network de Catalunya ha tancat 36 operacions amb un volum d’inversió aconseguida de 5M€. Amb el programa INVER, Business Angels Network de Catalunya aposta fort per la inversió en verd.

Totes les acciones de INVER són gratuïtes i cofinançades pel FSE.

Font: Business Angels Network de Catalunya