Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte posen en marxa la 3a edició del programa ACCME.

S’obre una nova convocatòria per a empreses emprenedores del sector de les indústries culturals i creatives que busquen finançament.

La Unió Europea emfatitza que el sector de les indústries culturals i creatives (ICC) a Europa, que actualment compon el 3,3% del PIB i ocupa 6,7 milions de persones, és cabdal pel desenvolupament econòmic i social. No només en la seva aportació directa al PIB o a l’ocupació, sinó també impulsa la innovació en altres sectors com la indústria manufacturera, el turisme i l’oci, l’educació i la investigació.

És per aquest motiu que Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte posen en marxa la 3a edició del programa ACCME. Ángeles y Cultura para la Creación de Más Empleo té per objectius el foment de l’esperit emprenedor en el sector de les ICC i l’accés al finançament a projectes d’aquest sector.

Aquesta edició d’ACCME tindrà lloc el 2013 i la primera meitat del 2014. Es farà una captació de projectes culturals i creatius i, d’aquests, 18 participaran en una formació Investment Readiness. Els millors podran exposar el seu projecte en un Fòrum d’Inversió davant d’un públic inversor.

El programa ACCME està donant fruits. En la primera edició del programa va participar Visualnet, el marketplace del sector audiovisual, l’empresa que actualment s’ha traslladat a Los Ángeles (Califòrnia), amb l’objectiu de seguir creixent. En l’edició anterior, van participar 15 projectes, entre ells, Oh là l’art, Up Studios, GuideMeUp, Estudi Kalimba i Me & The curiosity.

Business Angels Network de Catalunya, institució que posa en contacte business angels i emprenedors que cercen finançament, estudia oportunitats d’inversió en tots els sectors. Des de la seva constitució fins al 2012, Business Angels Network de Catalunya ha tancat 36 operacions amb un volum d’inversió aconseguida de 5M€. Amb el programa ACCME, dóna entrada a emprenedors de les ICC.

Font: Business Angels Network de Catalunya