Jaume Mayor (WeSmartPark) presentant el projecte en l’acte d’EMPRENDETUR

El Ministeri, a través de la societat SEGITTUR, facilita l’accés al crèdit a empreses  innovadores del sector turístic amb les línies de finançament EMPRENDETUR.

 En la presentació de les línies EMPRENDETUR 2013, es van convidar cinc projectes que van aconseguir el finançament l’any 2012, entre ells WeSmartPark, gràcies a Business Angels Network de Catalunya.

Dimarts 23 de juliol de 2013, a Madrid, es van presentar les línies de finançament del programa EMPRENDETUR pel 2013. En l’acte es van presentar cinc dels dinou projectes que van rebre l’EMPRENDETUR 2012, d’una cent cinquantena de sol·licituds de tot l’estat espanyol. Un d’aquests cinc projectes, va ser el projecte barceloní WeSmartPark, que va obtenir aquest finançament l’any passat gràcies a Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya).

WeSmartPark neix d’una empresa fundada l’any 2012 i és un sistema amb tecnologia intel·ligent i patentada que permet generar noves places d’aparcament a les ciutats. Amb aquesta finalitat els promotors dels projecte han creat una plataforma web i mòbil que ofereix a usuaris places d’aparcament més econòmiques a la ciutat en hores en què els seus propietaris, inicialment hotels, no les fan servir. L’empresa ha tingut vàries rondes d’inversió i ha rebut finançament d’ENISA i d’EMPRENDETUR de la mà de Business Angels Network de Catalunya.

Les línies de finançament d’EMPRENDETUR, posades en marxa des de l’any passat, són atorgades pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través de la Sociedad Estatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas (SEGITTUR) i tenen l’objectiu de promoure l’emprenedoria innovadora en el sector turístic, especialment al col·lectiu de joves emprenedors. L’acte de dimarts va comptar amb la presència del Ministre Soria i la col·laboració de l’IE Business School i el Consell Superior de Càmeres de Comerç.

Business Angels Network de Catalunya, xarxa que posa en contacte a inversors i emprenedors, tramita finançament per emprenedors i promou la co-inversió público-privada entre les inversions realitzades pels seus business angels i mecanismes públics que completen i afavoreixen aquestes inversions. Les línies EMPRENDETUR constitueixen una ajuda important pels emprenedors del sector turístic i alhora un incentiu d’inversió pels business angels en aquest sector.

Font: Business Angels Network de Catalunya