La biotech Minoryx Therapeutics ha rebut el premi aquesta setmana en el marc del Biz Barcelona.

Minoryx Therapeutics es va coronar com a projecte emprenedor català de l’any en el Premis Emprenedor XXI en el marc d’aquesta edició del Biz Barcelona.

L’empresa, que ha rebut capital d’inversors de Business Angels Network de Catalunya, va recollir el premi autonòmic atorgat per La Caixa i ENISA. Junt amb 16 empreses més seleccionades en els trams autonòmics, competirà pel guardó estatal en la gala final del Premi a l’octubre.

Minoryx, amb seu al Tecnocampus de Mataró, es dedica al desenvolupament de tractaments per a malalties minoritàries i rares que afecten especialment a nens i adolescents. L’empresa fins ara ha fet dues rondes d’inversió, una primera amb business angels de la mà de Business Angels Network de Catalunya, i una segona amb entitats de Capital Risc.

Inversors privats de Business Angels Network de Catalunya van invertir a Minoryx a finals del 2012. La xarxa, que posa en contacte a inversors i emprenedors, des dels seus inicis fins a finals de 2012, ha finançat un total d’uns 36 projectes emprenedors, amb més de 5 milions de volum d’inversió acumulada total i ha generat 72 llocs de treball directe.

Font: Business Angels Network de Catalunya