La xarxa catalana de Business Angels (Business Angels Network de Catalunya) promou un programa que acompanya a projectes culturals a buscar finançament.

El passat dimarts 15 de gener es va fer la primera sessió de presentació del programa Ángeles y Cultura para la Creación de Más Empleo (ACCME) del 2013, impulsat per segon any consecutiu per la xarxa de Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) amb l’ajuda del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. En l’acte, celebrat a la seu de Business Angels Network de Catalunya a Barcelona, hi va haver una trentena d’assistents, emprenedors de diversos sectors culturals que busquen finançament per iniciar el seu negoci.

 ACCME té per objectiu dinamitzar l’emprenedoria i la inversió en el sector cultural. Aquesta segona edició del programa tindrà lloc el primer quadrimestre de 2013 i constarà de tres fases: captació, formació i inversió. En la fase de captació, es faran sessions informatives per la difusió i inscripció en el programa de projectes empresarials del sector cultural. D’aquests, se’n farà una selecció de 15 que passaran a rebre una formació “Investment readiness”, sessions formatives on se’ls ajudarà a assentar bé les bases del seu negoci empresarial i se’ls prepararà per rebre inversió. Finalment, 5 d’aquests projectes seran seleccionats per exposar en un fòrum d’inversió davant d’uns 30 inversors privats.

 En els propers dies, Business Angels Network de Catalunya organitzarà més sessions informatives  de captació i inscripció de projectes empresarials del sector cultural al programa. A meitats de març es donaran a conèixer els 15 candidats seleccionats per entrar a formar part del Investment Readiness. Business Angels Network de Catalunya és la xarxa pionera de business angels a Espanya i Catalunya i inverteix en diversos sectors de l’economia, entre ells el cultural.

Font: Business Angels Network de Catalunya