El TecnoCampus Mataró-Maresme ha presentat avui al migdia en roda de premsa el Programa de Finançament Avançat. Mitjançant dues noves iniciatives (Club i Fòrum d’Inversió), el programa aproparà els projectes empresarials innovadors o de base tecnològica a fonts de finançament privat, des del capital llavor fins al capital risc.

La presentació s’ha fet avui a la seu del TecnoCampus Mataró-Maresme amb la participació del seu president, Miquel Rey, acompanyat d’Antoni Abad, president de l’Associació Business Angels Network de Catalunya (BANC); Roser Moré, Presidenta de la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme); Xavier Casares, president de Keiretsu Fòrum; i Jaume Siberta, inversor privat.

L’aposta per l’emprenedoria i la innovació del Tecnocampus Mataró-Maresme, juntament amb altres entitats com l’IMPEM, el Consell Comarcal del Maresme i la FAGEM, dóna ara com a fruit el naixement d’un Club d’Inversió centrat en empreses que es troben en etapes molt primerenques o en fase de desenvolupament del producte. Aquest club és una plataforma de trobada d’inversors privats del territori del Maresme, amb la voluntat d’integrar les xarxes d’inversió que hi ha a Catalunya. Estarà formada per business angels, empresaris, familiy offices i altres persones i organitzacions amb capacitat inversora.

Per apropar els membres del Club d’Inversió als projectes empresarials en els quals poden invertir, es duran a terme diversos fòrums d’inversió, l’acte programat pel proper 5 de juliol estarà organitzat per BANC. Així mateix i dintre de l’agenda d’actes del Club d’Inversió el proper mes de juny es celebrarà una sessió que comptarà amb la participació de l’Albert Colomer, director de BANC, i on es tractarà la figura del business angel, els tipus d’inversors i la coinversió.

El Programa de Finançament Avançat té el suport de la Diputació de Barcelona i la participació d’algunes de les més importants xarxes d’inversors privats catalanes, com són BANC, Keiretsu Forum i Necotium.

Font:TecnoCampus Mataró-Maresme