El TecnoCampus Mataró-Maresme ha presentat avui al migdia en roda de premsa el Programa de Finançament Avançat. Mitjançant dues noves iniciatives (Club i Fòrum d’Inversió), el programa aproparà els projectes empresarials innovadors o de base tecnològica a fonts de finançament privat, des del capital llavor fins al capital risc.

La presentació s’ha fet avui a la seu del TecnoCampus Mataró-Maresme amb la participació del seu president, Miquel Rey, acompanyat d’Antoni Abad, president de l’Associació Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya); Roser Moré, Presidenta de la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme); Xavier Casares, president de Keiretsu Fòrum; i Jaume Siberta, inversor privat.

L’aposta per l’emprenedoria i la innovació del Tecnocampus Mataró-Maresme, juntament amb altres entitats com l’IMPEM, el Consell Comarcal del Maresme i la FAGEM, dóna ara com a fruit el naixement d’un Club d’Inversió centrat en empreses que es troben en etapes molt primerenques o en fase de desenvolupament del producte. Aquest club és una plataforma de trobada d’inversors privats del territori del Maresme, amb la voluntat d’integrar les xarxes d’inversió que hi ha a Catalunya. Estarà formada per business angels, empresaris, familiy offices i altres persones i organitzacions amb capacitat inversora.

Per apropar els membres del Club d’Inversió als projectes empresarials en els quals poden invertir, es duran a terme diversos fòrums d’inversió, l’acte programat pel proper 5 de juliol estarà organitzat per Business Angels Network de Catalunya. Així mateix i dintre de l’agenda d’actes del Club d’Inversió el proper mes de juny es celebrarà una sessió que comptarà amb la participació de l’Albert Colomer, director de Business Angels Network de Catalunya, i on es tractarà la figura del business angel, els tipus d’inversors i la coinversió.

El Programa de Finançament Avançat té el suport de la Diputació de Barcelona i la participació d’algunes de les més importants xarxes d’inversors privats catalanes, com són Business Angels Network de Catalunya, Keiretsu Forum i Necotium.

Font:TecnoCampus Mataró-Maresme