El passat 30 de març es va celebrar a la Universitat de Girona la presentació dels 7 projectes participants al programa SIM2REAL. Durant quatre mesos, 7 equips d’estudiants han pogut seguir una formació i coaching especialitzats en la creació d’empreses, en desenvolupament i internacionalització empresarial, han pogut projectar les seves idees de negoci i simulació d’empresa. Aquests grups d’estudiants han presentat els seus projectes davant d’un jurat format per representats de les Administracions, Universitats i responsables de Seed Capital d’empreses de Capital Risc, i Business Angels, que han avaluat el projecte i decidit el guanyador.

Business Angels Network de Catalunya ha format part del jurat que ha escollit com guanyador al projecte PIKA SOLUTIONS, enfocat en el comerç electrònic de catering, l’equip del projecte tindrà l’oportunitat de seguir treballant durant sis mesos en unes oficines cedides per un dels Vivers del Consorci i gaudir dels serveis que posa a la disposició de les empreses.

L’objectiu del programa SIM2REAL, parcialment subvencionat pel Ministerio de Industria, Energía y Turismo i impulsat pel centre Spurna, la Universitat de Girona a través de l’Oficina d’Investigació i Transferència Tecnològica (OITT) i el Consorci de Vivers d’Empreses Territorials de la Demarcació de Girona, ha estat promoure l’emprenedoria entre estudiants d’últims cursos de carrera, com una oportunitat alternativa a buscar ocupació. El programa els ha submergit en el dia a dia de l’activitat d’un Centre tecnològic, per simular la creació d’empreses, des de la fase de generació de la idea de negoci inicial, a la cerca de clients i inversors, i la formalització de l’empresa, amb l’objectiu que algun d’aquests projectes puguin passar de simulació a realitat, amb l’ajuda de mentors.

 Font: Business Angels Network de Catalunya