logo BancUn total de 11 business angels de la xarxa Business Angels Network de Catalunya inverteixen 810.000€ en 5 projectes empresarials durant el 2014.

Les start-ups invertides són dels sectors tecnològic, serveis, biotecnològic i industrial.

Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya) ha conclòs l’any 2014 amb la participació de 11 dels seus business angels en 5 operacions d’inversió. El volum total invertit en les 5 start-ups ha estat de 810.000€, amb un import mig per projecte de 162.000€.

Les empreses invertides són de sectors diversos, fet que caracteritza la cartera de projectes de Business Angels Network de Catalunya. Entre les start-ups hi trobem empreses com la barcelonina BILLAGE, una plataforma online que facilita la gestió integral de comerços, autònoms o microempreses; la igualadina SAYFIT, divulgadora de coneixements i marketplace del sector de la corseteria professional; o la manresana MANREMYC, que desenvolupa productes naturals probiòtics per prevenir la tuberculosi i que ha fet una segona ronda de capital.

L’entrada de més de 2 inversors per operació posa de manifest el creixent fenomen de la coinversió en el mercat de la inversió de business angels. En el 2014, la inversió mitjana per inversor ha estat d’uns 73.636€. A les aportacions dels inversors, també cal afegir-hi la coinversió amb finançament tou d’entitats financeres públiques com ENISA, que aquest any han coinvertit amb les operacions de Business Angels Network de Catalunya aportant un total de 335.000€ addicionals.

Business Angels Network de Catalunya (Business Angels Network de Catalunya), xarxa creada el 2002 i pionera de business angels a Espanya, posa en contacte a emprenedors que busquen finançament amb inversors privats. Des dels seus inicis fins a finals del 2014 ha tancat 46 operacions d’inversió, amb un volum d’inversió de 6,61M€ i generat uns 92 llocs de treball directe.

Font: Business Angels Network de Catalunya