[:ca]

Durant aquests 15 anys, Business Angels Network de Catalunya ha contribuït a injectar 11,8 K d’€ en l’equity d’una setantena de projectes.

Ha aportat 5,2 milions d’euros addicionals en préstecs participatius.

En total Business Angels Network de Catalunya ha mobilitzat 165 Business Angels en 88 operacions d’inversió.

Barcelona, 7 de maig de 2018. Aquest any, la Business Angels Network de Catalunya celebra que des de fa 15 anys han contribuït a mobilitzar 165 Business Angels en 88 operacions d’inversió, generant una injecció acumulada de 11.8 Milions d’€ en l’equity de 69 projectes. Tanmateix, també han aportat més de 5,2 Milions d’€ en finançament addicional per altres 57 projectes innovadors, majoritàriament en préstecs participatius ENISA.

Entre les companyies que han contribuït a finançar durant els anys d’activitat de la xarxa es troben Billage,  un programa de gestió que es dedica a unificar la facturació, el CRM i la gestió de projectes de pymes i autònoms i Minoryx, una empresa de biotecnologia escènica clínica que lidera el desenvolupament de les noves teràpies per X-ALD, entre d’altres.

Durant l’any 2017, 338 emprenedors han contactat amb Business Angels Network de Catalunya per obtenir assessorament i suport en l’accés al finançament. Business Angels Network de Catalunya ha aconseguit 1.4 M d’€ entre equity i préstecs participatius de 9 projectes empresarials en 12 operacions de finançament. El valor global (Post Money Value) generat equival a 7,3 Milions d’€.

BANC està desenvolupant les activitats d’enguany sota el lema “Financem la innovació; capitalitzem el talent”, que prendrà especial rellevància en un acte de celebració pública a finals d’any. En aquests moments, la xarxa està desenvolupant serveis per als usuaris com ara el Pitch davant d’inversors internacionals al congrés anual de l’EBAN, que tindrà lloc a Sofía (Bulgària) el pròxim mes de juny. D’altra banda, també estan gestionant crèdits promocionals de l’Amazon Web Services, un programa dissenyat per oferir a les start-ups els recursos necessaris per al seu creixement exponencial.

Sobre Business Angels Network de Catalunya

BANC, primera xarxa catalana de Business Angels, va néixer com a iniciativa de la patronal Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (AUTOOCUPACIO) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). Business Angels Network de Catalunya està integrat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), és membre de la Asociación Española de Redes de Business Angels (AEBAN), de l’ European Business Angels Network i es membre promotor d’Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).

[:]